Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (226)

venison 

všechny recenze uživatele

Mno, celkem dost nuda.. Osvěta pro nejmenší z hlediska ekologie, která se věnuje zejména úzkému tématu kácení stromů a podobným "oborům" jako je znečištění a nedostatek čerstvého vzduchu.. Zvířátka se mi líbila a zazněla tu chytlavá (hlavně teda veselá) až muzikálová muzika.. Nějak si neumím představit, že by ten vousatej oranžovej pidižvík měl přesvědčit děti, aby třídily odpad (stromy asi ve věku cílovky kácet nebudou).. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesnáším, když se primárně dětský film snaží formovat lehce ovlivnitelné myšlení svého publika v něčí prospěch („Wall-E“ mezi řádky káže o šetrném zacházení s přírodou, to je OK). A o to víc, když to vše vyplivne pěkně na férovku. Tohle je sprostá propaganda, která si pravidelně protiřečí. Bravo! … A žádná výhra to není ani z pohledu zpracování. Animace je sice kvalitní (především tak přebarvičkovaná, že působí skoro až jako parodie žánru), ale nemohu se zbavit dojmu, že tvůrci pouze recyklují předchozí výtvor „Já, padouch“, a aby se neřeklo, vykrádají i jiné, o poznání kvalitnější animáky. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TED WIGGINS. A MLUVÍM ZA STROMY“….. /// Město bez přírody zajebaný technickejma píčovinama ničící ovzduší, znamenající pohádkový bohatství pro pana O´Hareho. Živej strom? Sci-fi. Ale nastal čas pro změnu – a co vám budu vyprávět, zase za tím stojí ženská! Dětsky srozumitelný, s nezpochybnitelným ekologickým poselstvím (kurva nech tu sekyru doma!), s fajn narážkami na jiný filmový kusy a sympatickejma fórkama v dialozích. A písničky. (Ty vole, prostě písničky, no.) Co víc můžete od animáku pro děcka chtít? (no tak vidíš…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsal Theodor Seuss Geisel nečtu. 2.) Víc než cokoliv na světě si přeju vidět živý strom. (Zavřenej? Za vraždu? Pusť si film…). 3.) Thx za titule ,,KoVy“ a ,,c.tucker“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve svižném úvodu veškerou infantilnost, cukrkandlovost a pestrobarevnost tak tak vyrovnávaly slušné vtípky, ale po chvíli se stejně vše zmíněné začalo přejídat. Respektive předlouhé uvozující vyprávění (zabírající skoro 3/4 délky filmu) nepřineslo nic objevného a postupně uvadalo, no a závěrečné ekologické prozření proběhlo zase hodně kvapně a jednoduše. Díky častým narážkám, odkazům, shazování, zajímavému designu města a všeho v něm však výsledek ušel. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)

Reklama

Reklama