Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeepers Creepers nie je najstrasidelnejsi film za posledne roky, ani nahodou. Tam by som dal inych kandidatov - Kruh, 30 days of night ..... Spociatku, ako film zacina, buduje reziser Victor Salva celkom strasidelnu atmosferu, umocnenu nastupom monstra, ktore fakt malo nieco do seba. Akurat, ze v druhej polke filmu sa z mne neznamych pricin zvolni atmosfera, a nastupi akcnejsia cast filmu. Jeepers Creepers ma aj sympaticke herecke vykony, a zaver filmu sa nesie v style Terminator 1, co je urcite plus, lebo je to temny a drsny zaver. 76 % ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejhorších filmových zážitků. Není to strašidelné, není to odporné, není to slané ani mastné. Já tedy od filmu, který si vůbec může říkat horor, očekávám podstatně víc, než nic. To monstrum, co slyší na písničku, je neskutečně pitomé... a kdyby to bylo aspoň směšné, ale není - je to spíš k pláči, že se tohle vůbec někomu zrodilo v hlavě. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Začátek je skoro horrorový sen. Vír okolních událostí je krásně tajemný a s mrazivým napětím vyvstávají otázky co to dělá, proč to dělá, co je zač a chce nám ukousnout hlavu? Každý sen ale jednou končí a ten s názvem Džíprs Kríprs to má za sebou asi po půlhodince. Nevím čím se režisér nadopoval, ale vážná a napínavá struna výrazně zjemnila. Film ubral na seriózitě a co se přehnat dalo, to se taky přehnalo. Z dvojsečného dojmu se tak víc než průměr bohužel nevykouzlí. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak po druhom zhliadnutí nejakého hororu konštatujem, že atmosféra sa vôbec nevytráca, že dokonca ešte väčšmi hustne a film efektívne napĺňa svoj cieľ, potom to nemôžem prejsť mlčaním a písať o "pohodových" troch hviezdičkách. JC je postavený na princípe akumulácie senzácií, ktoré po sebe kaskádovite nasledujú v snahe maximálne diváka zaujať (divák tu párkrát nie je ani tak maximálne zaujatý ako skôr úplne perplex) a nedať mu vydýchnuť, niekedy i za cenu absencie logiky (ak jediným cieľom monštra je vyhliadnuť si ten správny pokrm a nasýtiť sa, prečo sa prácne umelecky realizuje plastickou variantou Sixtínskej kaplnky atď.). To mi ale nevadí, pretože akceptujem víziu tvorcov a logika je jedna z mála vecí, bez ktorej nejaký horor prežije bez väčšej ujmy na zdraví. JC však potreboval väčšiu scenáristickú vynaliezavosť po 60. minúte a predovšetkým redesign monštra, ktoré pripomína bábku čerta zo Švankmajerovho filmu Lekce Faust. Keď som prvýkrát uzrel tú tvár, uvedomil som si, že ja vlastne nič také vidieť nechcem - celkom by mi bol stačil hlboký tieň pod van helsingovským klobúkom. Každopádne réžia Victora Salvu a výkon Justina Longa sú skvelé a záverečný záber patrí do výkladu lahôdkárstva. Bože, čo všetko sa stáva na amerických vidieckych cestách... Pokiaľ však mám byť úprimný, ak sa tam už niečo stane, malo by sa to stať "poriadne". ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Asi jako mnozí další jsem čekal další z řady moderních hororů (banda tupejch Američanů). Ze začátku to tak vypadalo. Mnoho logických a dalších chyb, naprosto imbecilní hlavní hrdinové, ale náznak změny už tu byl, když si svou imbecilitu uvědomili. No ale i tak, po 40 minutách jsem byl natolik otrávený a zklamaný, že jsem to chtěl s odpadem! vypnout, ale držel jsem se své zásady, totiž, že filmy vždy dokoukám a neprohloupil jsem. Pak jsem totiž teprve pochopil, že nejde ani tak o horor, jako o povedenou černou komedii. Díky tomu jsem se celou druhou polovici filmu skvěle bavil a nasmál jako dlouho ne (a nemyslím to ani trochu ironicky....to jen aby nedošlo k omylu). Nebýt toho slabšího začátku (dobrá byla jen záporákova kára), bylo by to lepší, takhle je to za slušných 60% (jak tak koukám, tak to mam naopak než ostatní). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (30)

  • International Horror Guild ocenil snímek cenou IHG v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Keď Darry (Justin Long) padal železnou rúrou do podzemia kostolu, jasne vidíme v spomalenom zábere, ako dopadá na chrbát otočený tvárou k otvoru. Takto ale pochopiteľne dopadnúť nemohol, lebo sa dole šúchal po bruchu. Logicky teda musel pristáť na hrudi alebo na hlave. (tXtX)
  • Keď Creeper požiera na policajnej stanici jedného z väzňov, policajti naňho zasvietia baterkou, a na jeho chrbte je pri pravom krídle jasne vidieť veľký zips, ktorým sa zapínal tento gumený kostým. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno