Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vždy když si přečtu na obale DVD, že je to nejlepší horor posledních deseti let, nebo nejlepší horor všech dob jsem dost skeptická, protože mě film většinou zklame. No tentokrát to bylo jinak. Nebylo to tak špatný, napětí tam bylo dost a i když vás po odhalení příšery nemohlo už nic překvapit, tak jsem docela zvědavá na dvojku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"...Jeepers, creepers. Where'd you get them peepers? Jeepers, creepers. Where'd you get those eyes? Gosh oh, git up How'd they get so lit up? Gosh oh, gee oh How'd they get that size?..." Pozor vážení, keď niekedy niekde započujete túto starú pieseň máte to už zrátané. Ide totiž po vás desivé monštrum, ktoré sa pred ničím nezastaví, pokiaľ vás nedostane. Nikto vám nedokáže pomôcť. Nedá sa mu ujsť, ani sa schovať. Máte proste pekelnú smolu. Song "Jeepers Creepers" je vašim umieračikom. Oznamuje vám, že čoskoro sa stanete potravou krvylačnej príšery. Čaká vás nepekná, bolestivá smrť. Je to kruté, ale inak to dopadnúť nemôže. https://www.youtube.com/watch?v=1Obv-a0M7F4 **** ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o bratovi a sestre, ktorí sa počas cesty autom dostanú do kontaku s nebezpečným vodičom dodávky a zistia, že sa jedná o mnohonásobného vraha, ktorý má na svojom konte množstvo obetí, no nie je to človek a nezastaví sa, kým súrodencov nedostane. Spracovanie sa mi páči, už od úvodu naberie dobré tempo, keďže sa hneď odohráva v aute s hlavným duom a aj keď prvá polovica obsahuje jedno výrazne slabé miesto, kde sa jedna postava nelogicky musí hrať na hrdinu, ale zvyšok filmu a hlavne druhá polovica to vynahradí. A veľmi oceňujem, že na rozdiel od väčšiny podobných filmov to nie je horor, kde o pôvodcovi zla vie len pár hlavných postáv a tak ich cieľom je dostať sa do civilizácie, ale tu sa o ňom dozvie mnoho ľudí a zapojenie polície vždy poteší. Samotné hororové scény sú vydarené, nie sú výraznejšie krvavé a ani moc napínavé, ale obsahovo sa mi páčia, či už zneškodnenie dvojice policajtov alebo záver na policajnej stanici. Po stránke atmosféry alebo napätia tento film nepatrí medzi tie kvalitnejšie, ale vôbec to neprekáža, keďže má mnoho iných kladov. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, viac priestoru má iba hlavné duo a to je bez chyby a vedľajšie postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú výrazne nad priemerom, tu ani nič nevytýkam. A samotná hororová postava je skvelá, má výborný vzhľad, zaujímavé vlastnosti a výborne prepracovanú mytológiu, pre mňa jedna z najlepších hororových postáv vôbec. Jeepers Creepers určite nepatrí medzi špičku žánru, ale je to veľmi výrazný nadpriemer, ktorý baví aj viackrát a rovnako je na tom aj pokračovanie. 77% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po hororové silnici až do kursu sešívání. Sourozenci Trish a Darry se vydají navštívit své rodiče. Na opuštěných silnicích se náhle objeví stará dodávka s tajuplným řidičem, který si své oběti vybírá z těch, kteří mají tu smůlu, že do těchto zapadlých končin zavítali. Hrůzný nález v podobě sešitých těl u starého kostela jim jen potvrdí, že jsou v ohrožení a nevinný výlet se změní v boj o holý život s podivným monstrem, na jehož vražedné řádění má nezanedbatelný vliv i song s názvem "Jeepers Creepers". Victor Salva natočil pořádný napínák s postupně houstnoucí atmosférou strachu. Škoda, že to takto nevydrželo až do konce. Na plac vrhnul cool silničního zabijáka, kterého divákovi záměrně neukazuje na denním světle, dobře si vědom, že z diváckého hlediska je nejpůsobivější to, co není hned nebo příliš vidět. V těchto fázích si film velmi dobře uměl vyhrát s divákovou představivostí. Do rolí sourozenců obsadil nadějné mladé herce z nichž se později prosadil o něco více Justin Long, zatímco Gina Philips postupně zapadla poté, co odmítla účinkování ve dvojce. Salva není úplně nejzručnějším režisérem. Pár scén se mu podařilo zazdít nebo nedopatřením vyzněly absurdně, ale v zásadě režíroval výkonným způsobem. Okřídlený zabiják vypadal designérsky dobře, když režisér dopřál jeho prohlídku, což se nedělo v plné kráse příliš často. Působil sebevědomě, zvláště když měl svoje dny, ale scénář přece jen přál o něco více sourozenecké dvojici, která jako by nad ním měla pořád navrch. To z něj činilo trochu neschopa a nemehlo. To se nepatrně změnilo až v závěrečné třetině filmu. Původ zabijáka a důvod jeho zabíjení film objasnil poměrně originálním způsobem. Pojídat určité části lidského těla pro vitalitu svého organismu se ukázalo jako neotřelý nápad. Z mého pohledu zub času zapracoval na ošuntělém vizuálu a rovněž triky nejsou z kategorie ohromujících. Finálový střet mohl být ostřejší. Je sice pěkné, že režisér dodržoval hororová pravidla, ale celé finále vrhnout do tmy zrovna nemusel. Měl myslet na diváka, aby z něho taky něco měl. Film působí neukončeně a ponechal si pootevřená vrátka do dalšího dílu. Salva první díl nastavil relativně vysoko. Je to patrné na následném pokračování, které se už příliš nevyznamenalo, a všechno, co bylo na jedničce dobré, ve dvojce vzalo za své. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po záplavě mnohdy nudných a sami sebe neustále recyklujících teenagerovských slasherech jsem byl mile překvapen. Ono sice nápad (okřídlené monstrum, probouzejících se každých 23 let) není nic moc extra novátorského, ale jeho ztvárnění a namaskování je parádní. Starej otřískanej náklaďák, trošku netypický konec, kočičí bába, "svatyně" monstra, útok na policejní stanici - skvělé scény. A Justin Long ukázal, že mu jdou i jiné než komediální postavy, tady se mi líbil dokonce víc, než v kejaké jeho komedii. Jo, tenhle film se mi hodně líbí a rád se k němu vracím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (30)

  • Keď Creeper požiera na policajnej stanici jedného z väzňov, policajti naňho zasvietia baterkou, a na jeho chrbte je pri pravom krídle jasne vidieť veľký zips, ktorým sa zapínal tento gumený kostým. (tXtX)
  • International Horror Guild ocenil snímek cenou IHG v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Staršia pani vystrelí v scéne s mačkami po Creeperovi z dvojhlavňovej brokovnice trikrát po sebe, čo je bez opätovného nabitia nemožné. (tXtX)

Reklama

Reklama