Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako hororový maniak jsem zhltnul Tunel ve tři ráno,naladěn pohodovou začínající půl hodinkou,po které jsem během 5 minut musel rozsvítit,poté si udělat sváču,sem tam dát stop a vydýchat se u compu,celková doba dívání něco přes 2 hodiny,stím že zbytek jsem dojížděl už při svítání :-D Ruční kamera prostě funguje,téma je neokoukané a velice zajímavé.Zpracování do reportáže,kdy vám napínavé scény rozdělují rozhovory s přeživšími,vám dají dva úhly pohledu....někoho vyruší z napětí a vemou mu pocit strachu,protože potom člověk vlastně ví kdo z aktérů denní světlo už nespatří a vadí mu to.....někomu (mě) to zase uleví od neskutečně depresivní a děsivé atmosféry a dodá zajímavý pohled na celovečerní dokument z archívů čt 2,s hororovou zápletkou ;-) Herecké výkony perfektní,atmosféra hutná,snad jen bych dal víc akce a míň děsivého nic nevidění,ale u skoro začinájících filmařů nelze čekat stoprocentní výkon.Mám rád ruční kameru a dokážu ocenit dobrý nápad.....Australané přinesli do branže zase o chlup svěžejší vítr a já posraný strachem spokojeně slintal... 85% ;-) ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Found footage horory sa snažia natočiť skutočný dokument, a pritom sú často celé vymyslené, paradoxne stierajú hranice medzi realitou a fikciou, strašia v nich mŕtve duše, mutanti, iracionálne a nadprirodzené bytosti. V Tuneli je z toho úplné hovno, vlastne skoro nič, iba tma, obrysy a esencia čistej hrôzy, ale i sympatické postavy, ktoré prežívajú strach a citové pohnutie. Na chvíľu som im rád uveril. Sledovať tieto horory, to je lotéria, lebo nikdy neviem, ktorý na mňa zaberie. Povedať z akého dôvodu sa mi práve Tunel páčil je ťažké ako odpovedať, prečo je nejaký žreb výherný. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ehm, plakát mluví za všechno... je to výkřik do tmy. Byla jednou jedna malá holčička a ta měla jeden velký sen a to být slavná, úspěšná a uznávaná žurnalistka. No a kde bylo tam bylo, přímo v Sydney v tunelu bylo to její životní interwium s úpírem. Bu bu bublanina podle skutečné události, ach jo, že se tyhle cipoviny pořád ještě točí... od čarodějnic až po bezbožné bezdomovce, co si krátí čas hraním na schovku. Já už jaksi na takové intelektuální snímky nemám sílu. 2/10 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ako potencionálny zákazník , sa nenechaj odpudiť tunajším hodnotním. abNORMALNEAKTIVity...etc sa na túto pecku nechytá . Aj v tomto prípade kamera sníma kameru a baterka svieti na baterku , ale Ja som sa veľmi bála. Tento x dôvodom nebola obava , ako dlho to ešte bude trvať , ale bolo to naozaj strašidelné....autentické , originálne, napínavé a pristihla som sa , že v niektorých chvíľach sa v tej tme strácam a keď konečne nabehlo svetlo trvalo Mi nejaký čas , kým som sa naladila na roztrasený rytmus.Celé to bolo preśpikované tiež autentickými výpoveďami o udalostiach , ktoré ma desili. Tunelom sa budem určite vyhýbať. Snímok vyniká aj tým , že 1. x mi nestačí hodnotenie 1- 5. Po niekoľkodňovej hustej úvahe smelo tú 5ku seknem ! ( dúfam , že mi ostane dosť bodov na ďalšie snímky ). H - specialist to mrskne o zem , stádo utečie za pastierom , ale tunajšie horrorové podhubie Mi iste odpustí... P.S. ( Natasha scaryface cover vystihuje môj úžas ) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama