Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nick Park preniesol svoje stálice - Wallacea a Gromita - vynálezcov a najlepších priateľov - na filmové plátno do celovečerného filmu. A uspel. Rovnako ako Slepačí úlet aj Prekliatie Králikodlaka sa hemží nezabudnuteľnými postavičkami, drobnými vtipmi, ktoré sú systematicky rozmiestnené v celom príbehu a v neposlednom rade skvelému deju, ktorý využíva všetko to čo sme mali radi na krátkych filmoch tejto dvojice a miesi to z epickosťou celovečerných filmov. Funguje to, je to vtipné, mierne absurdné a po technickej a príbehovej stránke perfektne zvládnuté. Nemôžem síce chrliť na film samé superlatívy, lebo osobne si myslím že krátke filmy s touto dvojicou majú podstatne väčšie čaro, ale v niektorých miestach ich tento film prevyšuje. Odkazy na rôzne filmy a žánre pobavia zasvätených a dospelých, ale nachádza sa tu kopec príjemných momentov aj pre tých, ktorý nemajú až toľko vecí napozeraných - hovorím o deťoch. Už len kvôli Gromitovi a jeho snahe všetko zachrániť sa oplatí tento film vidieť, aj preto že pre tých čo túto dvojicu nepoznajú je to skvelý odrazový mostík, aby tieto postavy spoznal a začal ich mať rád. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako předcházející kraťasy a Slepičí úlet. Nick Park nám opět předvádí nářezovou jízdu plnou originálních nápadů, popkulturních odkazů, hlášek a taky docela dost akce. A člověk se ani na chvilku nenudí. Výtvarná složka je obdivuhodná a člověk prostě musí tu piplačku, jakou s tím museli tvůrci mít, ocenit. Zvláště, když z toho vzniknul tento výborný animák. Grommit a ten druhej pes rulujou nejvíc. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pane Wallaci, milý Gromite a mistře Parku, nemějte mi to za zlé, ale Prokletí králíkodlaka žádným zázrakem není. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tenhleten celovečerák trpí jakýmsi syndromem "pixar-tě-strčí-do-kapsy-s-jakoukoli-blbostí". Na rozdíl od každého filmu, který přišel z Pixaru, je totiž tím nejlepším na tomhle filmu jeho vizuální stránka. Nikoli příběh. A v tom je zakopaný pes. Je to právě scénář, který je sice prošpikovaný humornými hláškami a narážkami na velkofilmy posledních let, jenže bez Wallace a Gromita v hlavní roli by ho nezfilmoval ani pan "natočím cokoli" Troška. A to je špatně. Prokletí králíkodlaka není špatný film, je roztomilý a vtipný, ale na konci si z kina jen těžko odnesete něco víc, než že támhle se roztomile zašklebil králíček a že támhle hodil kultovní grimasu Gromit. U příběhů Wallace a Gromita platí - čím kratší, tím lepší. Stačí zavzpomínat na geniální Cracking Contraptions. [červenec 2006] ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

W a G. Pohádka, co potěší i dospělý. Film je správně ujetý a daří se mu vás rozesmát či aspoň pousmát. Vypečený příběh, ulítlé scénky i absurdní humor. To je v pěkně (skoro) fungujícím filmu. Naanimované skvěle, hudba pěkná. Jen nějaký ten lépe zapamatovatelný moment mi schází. Nesprávné kalhoty od stejné dvojice se mi zamlouvali více. (68 procent) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Číselný kód chránící Gromitův meloun se shoduje s rodným číslem babičky Nicka Parka. (dvd-L)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama