Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Já nevím, ale myslím, že se to blíží.“ - „Co? Co je to za hloupé řeči?“ - „Neštěstí... myslím, že se blíží.“ - „Nedělej si s tím hlavu. Pokud nám neštěstí zaklepe na dveře, nepustíme ho dál.“ Jenže někdy neštěstí na dveře nezaklepe, prostě vstoupí…Od úvodu to vypadá zdánlivě jasně a divák možná přemýšlí nad tím, zda nejsou 2 hodiny na objasnění motivace až příliš. Ovšem tvůrci si pro publikum připravili nejen pár falešných vodítek, ale hlavně velmi nosný a zajímavý příběh. Nejdřív se sice může zdát, že tu hlavní hvězda snímku Alicia Vikander nebude mít tolik prostoru, ale to se ještě v první hodině změní a herečka toho využívá, jak se jen dá. Navíc je tu částečně i hokejové prostředí, které mě osobně potěšilo (až na tu tupou „líbačku“, ehm). Vcelku nerušící fantazijní výjevy spolu s nádhernou hudbou i kouzlením kameramana a osvětlovače mají na svědomí poměrně poutavou atmosféru, kterou naruší až určitá okolnost dějového twistu a pak už vyloženě hollywoodský (rozuměj přestřelený) konec. Jinak ovšem spokojenost a slušné 4* směr Švédsko. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom zvláštna dráma s fantasy prvkami. Úvod ma síce veľmi nepresvedčil, že pôjde o niečo výnimočné a pútavé, ale potom to prišlo... ani neviem ako som do toho spadol, film ma celého pohltil, pričom som vôbec neriešil otázky typu čo je reálne a čo nereálne. Svojim účinkom, pocitovým a emotívnym vplyvom na diváka táto forma rozprávania príbehu nešťastnej dievčiny všetko ostatné zatlačila do úzadia, obsah sa tak dostane k divákovi len ako taký šepot, ktorý som niekedy dokonca vnímal len v stave neurčitej polohypnózy. Záver bol síce ako zo sladkej bonboniéry, ale zase mi to do celkovej pointy krásne zapadlo. Jeden z filmov, kde sa stačí nechať sa voľne unášať príbehom, všetko ostatné sa už o príjemný a pozitívny pocit postará. 85/100 ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pomalu každej si tu na něj stěžuje, ale u mě to Pettersson-Jonsson vyhrál na celé čáře. Předpokládám, že až padne zmínka o tomhle filmu, bude to on, na koho si v první řadě vzpomenu. Jinak se jedná o film, který, ač je chvilkama zdlouhavější a tudíž i nudný, obsahuje spoustu zajímavých okamžiků, které si určitě ještě nějakou dobu uchovám v paměti. Ale i tak jsem u filmu prožívala pocit jakéhosi deja vu, kdy se mi zdálo, že i tu sebeoriginálnější scénu už jsem v nějaké podobě viděla jinde a jak říkám, sem tam se to i trochu vleklo, tudíž nemohu výš. A znovu už si to asi nepustím.60% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nebudu jediný, kdo vidí podobu s Big Fish od Tima Burtona. Příběh plný absurdit, emocí plných deprese a zároveň štěstí má bohužel několik slabých chvil. Velká ryba byla doslova plná fantazie Burtona a způsob vyprávění fungoval skvěle, škoda že u klenotů není ta současná linie bez překvapení. Velmi dobrý festivalový film, který doplácí na příběh bez výraznějších a překvapivých zvratů. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Všetko sa jednoducho nedá dosiahnúť ... nie je možné siahnuť po hviezde na nebi, aj keď po tom túžiš. Alici Viknder (squelý herecký výkon) sa to napokon podarilo a dosiahla pokoj. Napriek sladkému "zlatému" záveru, výborná švédska dráma s prvkami mystifična a spústou nádherných slov a myšlienok. Stačí sa započúvať .. zadívať sa do pomaly smutne plynúceho príbehu a dej Vás vtiahne do seba. Nech robí vinník čokoľvek, svojej vine napokon neunikne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)

Reklama

Reklama