Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (799)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $77,368,668Tržby Celosvetovo $91,491,030Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,632,988Tržby za predaj DVD od roku 2008 v USA $68,762,299 //počet predaných kusov 3,146,095║ Scenár od legendárneho "temného" režiséra ako Tim Burton je hneď znakom kvality a jeho spracovanie pod režisérskou taktovkou Henry Selicka s výbornými nápadmi a prepracovanými postavičkami čí už po vizuálnej alebo aj po dialógovej a muzikálovej stránke je špičkovým remeselným kúskom. Vianoce ako ešte nikdy doteraz, aj príšery radi pomôžu z roznáškou darčekov. /90%/ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Očekávání byla velká. Velmi velká. Po začátku filmu jsem si říkal, co je to za kravinu. V polovině filmu už jsem do toho byl zakoukaný. A na konci filmu jsem musel uznat, že tohle je geniální film s velice zajímavým a nevšedním námětem. Už jen ta animace byla velice zvláštní. Písničky byly velice zajímavé a po dějové stránce to byla naprostá pecka. Troufám si tedy tvrdit, že jsem viděl velmi nevšední a svým způsobem geniální film, který má co nabídnout a který je také docela odvážný. Ukradnout Santa Clause (zde ve filmu nazývaného v českém překladu jako Satan Kalous - velmi geniální překlad, pokaždé, když tam toto jméno zaznělo, tak jsem se musel smát) a dělat Vánoce po svém je dost zajímavý a šílený nápad sám o sobě, ale v tomto filmu je to nic proti tomu, v jakém světě se to celé odehrává a jak atypické jsou hlavní postavy celého filmu. Ještě teď, nějaké dvě hodiny po skončení filmu, nevycházím z úžasu nad tím, co jsem právě viděl. Kdo nevidí, neuvěří. Naprosto perfektní film, který mne prostě dokázal dostat do kolen. Jsem příznivcem klasických vánočních filmů a nesnáším jejich prznění, ale před tímto filmem mi nezbývá než se sklonit, poděkovat za fantastický filmový i hudební zážitek, a bez mrknutí oka udělit pět hvězdiček, protože tenhle film si to opravdu zaslouží. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

I keď skutočne oceňujem značnú kreativitu a snahu tvorcovov, je pre mňa takmer nemožné prekročiť hranicu troch hviezd. Za prvé, muzikálové skladby v animovaných filmoch sú jedna veľká otrapa (výnimka potvrdzujúca pravidlo - Tangled). Za druhé, príbeh je neuveriteľne prostý, čo by síce ani nevadilo, ale.. neviem z akého dôvodu by som sa mal vlastne ospravedlňovať. Jednoducho mi to nesadlo! Keby Selick zameral svoje pracovité ručičky na dejovú stránku a odpísal spevácke prejavy postáv (okrem prvej scény, tá je skvelá), mohlo by z Ukradených Vánoc vzniknúť něco dle mého gusta. __ Viac kecov, menej spevu, prosím. __ P.S. po 5tich rokoch zvyšujem na štyri hviezdy, pretože som zistil, že sa mi mnohé skladby z Nightmare Before Christmas veľmi páčili a po projekcii som ich doma niekoľko dní počúval. Človek asi dospieva časom ľudsky aj filmovo a zmena názoru (i na film) je predsa vyhradená.. :) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Pripada mi to jako marna snaha o originalni vytvarne hudebni pocin. Vsechno pusobi vykonstruovane, neprirozene, prazdne, temer bez emoci. Asi jsem cekal prilis. Takze hlavni poslestvi meho komentare hledejte v teto rade: "Snazte se od toho cekat daleko mene, nez byste podle vysokych hodnoceni cekali." Ja jsem to neudelal a ve vetsine pripadu to nedelam. U Nightmare Before Christmas se mi to vymstilo a mrzi me to :-( ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Text písně ''I Miss You'' od Blink 182 odkazuje právě na tento film: ''...The unsuspecting victim of darkness in the valley. We can live like Jack and Sally If we want.'' (vojan9)
  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama