Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (796)

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kultovní pohádka, kolem níž jsem léta chodila, nejen proto, že mě ani Mrtvá nevěsta příliš neoslnila. This is Halloween je parádní song, ty ostatní mi bohužel připadají všechny na jedno brdo, ačkoli jinak muzikály miluju, a tak mě z Ukradených Vánoc bavily jen nezpívané pasáže. A těch bylo setsakramentsky málo. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazim akokolvek, nedokazem prist na chut tymto animovanym filmom aj napriek obrovskej kreativite tvorcov pri roznych postavach, pricom maju u mna poklonu podobne, ako aj pri MRTVEJ NEVESTE TIMA BURTONA (2005), pretoze taketo nieco natocit chcelo obrovsku trpezlivost a vela prace a taktiez texty pesniciek, ako i samotny scenar. Mne osobne by tam spievanie vobec nechybalo, skor by som privital, keby tam ziadne spievanie nebolo, ale to by este viac skratilo uz i tak kratky 70 minutovy film. Aj ked v tomto filme sa objavil Burton len ako producent, radsej privitam skor jeho klasicke hrane filmy. Hudba Dannyho Elfmana je skvela, ako vzdy :-) ... 28.05.2009 ___ Danny Elfman - (Spievajúci Jack Skellington / Barrel / Klaun s odtrhnutou tvárou) +++ Chris Sarandon - (Jack Skellington) +++ Catherine O´Hara - (Sally / Shock) +++ William Hickey - (Dr. Finkelstein) +++ Glenn Shadix - (Mayor) +++ Paul Reubens - (Lock) +++ Produkcia: Tim Burton, Danny Elfman +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal, že to někdy řeknu, ale bylo to na mě moc rychlé! Hudba byla skvělá, nicméně bych ve vlastním zájmu ušetření času uvítal, kdyby se některé chytlavé melodie párkrát zopakovaly (po několikanásobném poslechu soundtracku musím potvrdit, že je úžasný). Teď mi nezbyde nic jiného, než se na snímek podívat ještě jednou, jelikož jsem toho příliš nepochytil. Příběh na muzikál ujde, kalkul citelný a vizuální stránka překrásná, i když je to tedy od pana Burtona v podstatě stále totéž, jen tentokrát vyvedené do extrému. Film patří do kategorie, v nichž uznávám jejich "objektivní" kvality, ale prošly okolo mě a nenechaly žádnou stopu a po onom opakovém sledování to trvá, jen tu hudební stránku miluji stále víc a víc... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tim Burton opět nezklamal, už na první pohled je znát, že vtom má prsty. Temná pohádka Nightmare Before Christmas je velmi neobvyklá, přesto kvalitně hodně vysoko. Nejvíc mě však vzala hudba a především song "This is Halloween", protože ten když se rozjede, tak leze mráz po zádech. Pomalu si zvykám, že Tim Burton je záruka té největší kvality... 8/10 = 85% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Tim Burton o filmu prohlásil: „Kdybych měl všechny ty loutky ručně animovat já sám, asi už bych teď byl zavřenej v blázinci.“ (Trainspotter)
  • Pro animaci švenků (tj. pohyblivých záběrů) bylo použito počítačové techniky pro správné určení pozice kamery a jejího plynulého pohybu. (Trainspotter)
  • Inspirací pro film se údajně Timu Burtonovi stala návštěva obchodního domu, kde v tu dobu nahrazovali halloweenskou dekoraci vánoční výzdobou. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama