Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (799)

Marius 

všechny recenze uživatele

Tu nie je o čom, hororový muzikál v bábkovom prevedení, produkcia Tim Burton, to skrátka nemôže nevyjsť. Pesničky a hudba Dannyho Elfmana do filmu nádherne pasujú. O výtvarnej stránke je zbytočné sa zmieňovať, lebo kto pozná aspoň niektoré Burtonove filmy vie, že je štýlovo uletená, temná a veľmi svojská. Príbeh o tom ako sa " pumpkin king" Jack Skellington rozhodol vylepšiť ľuďom vianoce má u mňa plný počet. 10/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásná bizarnost, kterou v sobě Burton držel ještě dlouho předtím než se v Hollywoodu prosadil naplno. Je neopakovatelný zážitek sledovat jeho morbidní fantazii běžící na plné obrátky. Tohle dílko je tak napůl jeho a napůl Dannyho Elfmana, který stvořil možná svoji nejpodmanivější hudební kompozici a navíc perfektně nazpíval Jacka. Předvánoční můra noční, která už začíná sympaticky patřit i k tuzemským svátečním programům. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co fungovalo u Mrtvé nevěsty, zde bylo spíše prvoplánové, nezábavné a nijaké. Originální zápletka to jistě byla, ale byl to právě fikční svět Henry Selicka a Tima Burtona, který mi přišel nejvíce ledabylý a nedomyšlený. Ještě ke všemu celý děj zdržovaly nezáživné písničky, které mě ani v tom nejmenším nedokázaly oslovit. Nakonec jsem si to užil aspoň díky tomu prapůvodnímu nápadu a pěkně stylizované animaci. Chyběl tomu propracovaný svět, který mi naopak nabídly Příšerky s.ro., a lepší tah na branku, který mě strhl až v mladší verzi Mrtvé nevěsty. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kde jinde budete fandit ne Santovi, ale partě halloweenských příšerek? Kde jinde vám naservírují love story Frankensteinovy nevěsty a kostlivce? Burton pro vás má kopu dalších originálních nápadů. Tohle je krásně morbidní vánoční dáreček, kterému neodolá nikdo, kdo má rád film. Najít ho tak na dívídíčku pod stromečkem... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caroline Thompson, Tim Burton .. Tahle „předvánoční noční můra“ je téměř rovnicí geniality! Excelentní hudební skladatel Danny Elfman plus Tim Burton plus výborná hororově karikaturní animace = netradiční přesto výtečná pohádka o zájmovém a tvůrčím střetu dvou zcela odlišných svátku! Většinu oné kratičké stopáže jsem zíral na překrásné vizuální efekty a k tomu se skvěle bavil! Už se nemohu dočkat Corpse Bride.. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama