Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mám moc v oblibě Burtonův styl a jeho osobité pojetí každého filmu. Hodně lidí už má jeho atmosféru a nádech jeho snímku okoukán a čím dál více je nudí a chtějí změny, to já ne! Já bych mohl jeho filmy sledovat nepřetržitě ;-) Mrtvou Nevěstu Tima Burtona už jsem viděl asi před dvěma roky, zato Ukradené Vánoce až nyní. Animace nádherná, zlé bytosti skvělé, stejně jako protikladné „vánoční městečko“ výborně namluvené, spousta originálních detailů a nápadů, temné ponuré barvy. Hustá atmosféra s hororových nádechem je bezchybná, umocňuje prožitek s filmu stejně dobře jako výrazná, s citem sladěná hudba. Jak já vždy na muzikály nadával a nyní mám přesně opačné zážitky, po Sweeney Toddovi a přežití Muzikálu ze střední, mě nadchla i tato hudební pohádka. Naše tuzemské televize by mohly tutu vánoční povídku vysílat pravidelně o svátcích. 9/10* ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Děti mají už tak dost zamotané kebulky s transformací Ježíška do Santy a odtud do reality a tak, i když život není peříčko a je třeba zocelovat od útlého věku, bych právě je k této variaci na Vánoce asi neposadila, stačí, že jsem se myšlenkou, jestli by jako dárek nebyla lepší ušmiknutá hlava než vysavač, zaobírala já, nicméně to byla roztomile ulítlá, geniální hudbou podmalovaná, podívaná. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal, že to někdy řeknu, ale bylo to na mě moc rychlé! Hudba byla skvělá, nicméně bych ve vlastním zájmu ušetření času uvítal, kdyby se některé chytlavé melodie párkrát zopakovaly (po několikanásobném poslechu soundtracku musím potvrdit, že je úžasný). Teď mi nezbyde nic jiného, než se na snímek podívat ještě jednou, jelikož jsem toho příliš nepochytil. Příběh na muzikál ujde, kalkul citelný a vizuální stránka překrásná, i když je to tedy od pana Burtona v podstatě stále totéž, jen tentokrát vyvedené do extrému. Film patří do kategorie, v nichž uznávám jejich "objektivní" kvality, ale prošly okolo mě a nenechaly žádnou stopu a po onom opakovém sledování to trvá, jen tu hudební stránku miluji stále víc a víc... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak tento animovaný muzikálový komediální hororový příběh dokázal Tim Burton předčit dlouhých 12 let po tomto, podobným ale naprosto jiným filmem o Mrtvé nevěstě. I když ho točil Henry Selick, Tim Burton se nezapře, to v žádném případě. Hudba fantasticky zní v podání Danny Elfmana a jestli jste nevěděli, že umí zpívat, zde se o tom přesvědčíte. Samotný příběh je nádhernou kulisou Vánoc a možná Vám to příjde divný, ale takovýto film se na samotné Vánoce rozhodně hodí. Škoda jen, že naše televize nejsou schopné ho v tom období vysílat v příhodném čase. Co naplat, nechápou co je dobrá a to je všeobecně známo. Jenže tento film si z toho nic nedělá a i tak každým rokem dokáže u nás doma rozeznít Vánoční shon fantastickou muzikou, vtipným příběhem a Burtonovskou atmosférou, která prostě a jednoduše nemá ve světě filmu obdoby. In fact: This is Halloween ! --- První cenu, za nejvíc odsáté krve za jediný večer, získávají upíři. Pochvalu a druhou cenu obdrží pijavice z temné laguny. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazim akokolvek, nedokazem prist na chut tymto animovanym filmom aj napriek obrovskej kreativite tvorcov pri roznych postavach, pricom maju u mna poklonu podobne, ako aj pri MRTVEJ NEVESTE TIMA BURTONA (2005), pretoze taketo nieco natocit chcelo obrovsku trpezlivost a vela prace a taktiez texty pesniciek, ako i samotny scenar. Mne osobne by tam spievanie vobec nechybalo, skor by som privital, keby tam ziadne spievanie nebolo, ale to by este viac skratilo uz i tak kratky 70 minutovy film. Aj ked v tomto filme sa objavil Burton len ako producent, radsej privitam skor jeho klasicke hrane filmy. Hudba Dannyho Elfmana je skvela, ako vzdy :-) ... 28.05.2009 ___ Danny Elfman - (Spievajúci Jack Skellington / Barrel / Klaun s odtrhnutou tvárou) +++ Chris Sarandon - (Jack Skellington) +++ Catherine O´Hara - (Sally / Shock) +++ William Hickey - (Dr. Finkelstein) +++ Glenn Shadix - (Mayor) +++ Paul Reubens - (Lock) +++ Produkcia: Tim Burton, Danny Elfman +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama