Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 1
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Je to sice nesmysl, ale stranický "whip" rovněž je (minimálně v Británii), který dělá to samé, ale v rámci strany. V zámoří je majority/minority whip čili v našich podmínkách nějaký předseda poslaneckého klubu, který zaručí vládě/opozici, že strana bude hlasovat pěkně v lajně. Přeložitelné to není, ale stranický tajemník je hodně mimo.

na příspěvěk reagoval Camulator

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

tak promin, koukam no, ze gertrudo je trosku vic homofob... 

mne to prekvapilo, protoze jsem sklerotik a tu prvni radu uz jsem davno zapomnel, a ty naznaky jsem uplne nepochopil, spis mi prislo, ze ho budou brat jako sveho syna, ktereho nikdy nemeli... jako ze ojn si jich vazi, tak mu dal darek, a Spejsy ho prijal, protoze ho to potesilo... a voni pak na sebe hupsnou... sem holt asi naivni no :-D

nicmene me to nijak nepohorsilo, spis me to pobavilo, ze to pro me byl necekanej zvrat skoro jako s tou Zoe, i kdyz u ty jsem to naopak cekal, jak dopadne, uz od 1. rady a divil se, proc to trvalo tak dlouho...

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

K tomu překladu... tím, že ta funkce u nás neexistuje a pohybujeme se tady vyloženě v americké politice, přijde mi divné snažit se to za každou cenou převést na české reálie, protože kongres tu prostě nemáme, proto je ideální to v překladech zkrátka překládat jako zástupce většiny. K tomu "stranickému tajemníkovi" se raději ani nebudu vyjadřovat. :D

na příspěvěk reagoval sl4necek

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Majority whip je správně "zástupce vůdce většiny", zkráceně se to dá přeložit jako zástupce většiny.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Já to upřímně taky nechápu. Především proto, že se k tomu schylovalo. O tom, že to díky Spaceyho bisexualitě vyznělo dost přirozeně, ani nemluvím. :-)

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jako tvoje teorie sou sice bajecny, ale ja si nepamatuju, ze se tu nad tim nekdo nejak vyznamne pohorsoval, nebo byl zhnusenej, tak to jdi rict na imdb nebo kam, asi ses splet. my se tu tomu akorat nekteri zasmali, treba mne ten moment prisel nejzabavnejsi z cely druhy serie, ktera mi jinak uz neprisla tak moc dobra jako 1... a prekvapilo me to, to jo, ja uz na tu aferku se spoluzakem po roce davno zapomnel.

na příspěvěk reagoval Tom Riddle

Uživatel NightPorter smazal svůj příspěvek.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Já si to srovnal tak, že pokud by teoreticky český parlament fungoval na bipartijním principu jako v USA, pak předseda poslaneckého klubu s většinou by asi mohl být českým ekvivalentem majority whipu.

 

E: Jinak na téma překladu politických funkcí v USA jsme nedávno vedli řeč s pár přáteli a shodli jsme se celkem jasně na tom, že vůbec nejlepší by bylo ty funkce nepřekládat vůbec a spíš vytvořit jakýsi stručný přehled o tom, co která funkce znamená a obnáší. Ty překlady, ať už v House či v jiných dílech bývají mnohdy dost matoucí, nedávno jsem koukal na jeden díl Simpsonů a například obyčejné Secretary of State přeložili jako státního tajemníka. Takže asi tak.

Uživatel Camulator smazal svůj příspěvek.

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Neviem ci je to smutne, ale ano pusa dvoch chlapov minimalne vo filme a seriale je horsia ako vrazda.

Aj pre mna, radsej sa budem pozerat na xy vyvrazdeni celych generacii a narodov, ak na pusu dvoch chlapov(vo filme seriale, v reale by som to inak bral).

Ale naopak na pusu dvoch bab sa vzdy pozriem radsej.

Hovoirm sice za seba ale myslim ze to je a vzdy bude vacsinovy nazor.

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Francuz

Tak ke kandidatuře už doufám nedojde, na HoC mě baví hlavně to tahání nitek za oponou, kdyby se celá série soustředila na prezidentskou kampaň, těžko si dokážu představit jak by si zachovala svůj styl

leon_id

leon_id (hodnocení, recenze)

Lamprea

SPOILER! bylo to celkem logicke, on jediny mohl dokazat, co vsechno Frank provedl a byl pro nej hrozbou, takze by imho byl driv nebo pozdeji odstranen. SPOILER!

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama