Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nevidím Signál, jako nezvládnutou komedii, necelé dvě hoďky uběhnou v poměrně svižném tempu. Karel Roden jako obvykle využívá oblíbenou polohu vyčerpaného schizofrenika. Jiří Menzel mistrně vystihuje roli stárnoucího vědce, poznamenaného nesmazatelnou dávkou odevzdanosti, ale také neutuchajícím rebelstvím. Kryštof Hádek.. hm… strohá fyzika je mu bližší, než-li panenský pel… nezoufej inženýre; příroda nakonec zvítězí. A živelný Vojta Dyk… role sebestředné superstar a lovce dívčích podprsenek i peněženek mu náramně svědčí. Nu, což… jak se tak rozhlížím… ne vždy se připojení zadaří. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Řehořek je proste radikálne odlišný režisér, ako spôsobom tvorby, tak výberom námetov, ktoré by iní režiséri považovali za komerčne neatraktívne. Jemu je to, zdá sa jedno. A tak sa zaradil do v Česku malej skupiny tvorcov, na ktorých si musíte vytvoriť názor t. j. "ber nebo nech být". Ja to radšej nechám být. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda možná za písničku a Rodena. Škoda potenciálu výborných herců, čímž rozhodně nemyslím Dyka nebo Josefíkovou, kteří zde spoléhají pouze na svůj exteriér. Jinak k upoutávce, ,,rázovitou vesnici" si představuji poněkud ,,střediskověji", ne jako tvůrci, že co vesničan to vůl, buran a křupan. Z této vesnice máte pouze hořko v ústech,ale i z ústřední dvojice v podání Dyka - ,, zahrano-nezahraný " studený vychcánek a jinak nic a Hádka, který působil mdle a odevzdaně. Kam se podělo charizma ze Tří sezon v pekle?. Nejenom, že film Vám nic nedá, ale vezme Vám u něj strávený čas.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale českí tvorcovia majú neukojiteľný fetiš na komunizmus a druhú svetovú vojnu. To naozaj neviem. Takže ak niekto urobí film so súčastnosti, ktorý nerieši minulosť, tak má moju pozornosť. Signál obsahuje českú vychcanosť, zmysel pre národný šport Úplatky a jednu nevinnú holčičku, ktorá je vlastne dedinská ku*va. Len mi nesedí to označenie komédia. Vlastne mi tam nesedí celkom dosť vecí. Priemerná až podpriemerná záležitosť, ktorá ťaží jedine zo slabej konkurencie domáceho trhu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Titulní píseň „Čekám na signál“ nazpíval Vojtěch Dyk ze skupiny Nightwork. (SONY_)
  • Scény odehrávající se v hospodě podbarvují upravené verzí písní "Jsem gay" nebo "Tepláky" od skupiny Nightwork, jejiž členem je Vojtěch Dyk. (SLOTH)

Reklama

Reklama