Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nočná Mora, podobne ako ostatné nekonečné série časom dopláca na to že už príliš nemá čo ponúknuť a aj keď sa snažia nadviazať na dej predchadzajucej epizody už je to pomerne chaotické. Pri niektorých sériach je skrátke lepšie skončiť pri populárnej 3 časti a možno nadviazať po dlhom období ako tomu bolo v prípade Michaela Myersa z legendárneho Halloweenu. V čase natáčanie ďalších častí sa však vychádza z toho že teenagerov niektore série bavia veľmi dlho a to nielen čo sa hororov týka, ale aj povedzme série Prci, prci, prcičky. A aj v ich prípade mohlo platit trikrát a dosť a pomohlo by im to, podobne ako Freddiemu a až časom zaujať niečím takým ako povedzme Freddiem versus Jason. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

The Dream Child je v podstatě pokračováním čtyřky, akorát se mu už nepovedlo udržet si laťku stejně vysoko. Ne, že by to bylo vyloženě špatné, ale předchozí díly (kromě dvojky) byly zkrátka lepší. Tento díl má pár zajímavých prvků - předně se na scénu vrací Freddyho matka a odhaluje se tak další část příběhu padouchovy minulosti. Jako další plus vidím některé dost haluzní snové sekvence (smrt Grety) a zakomponování kreslených komiksových sekvencí. A Freddy sám je pořád stejný charismatický sviňák metající suprové hlášky:). Jako mínus vidím závěr, který mi přišel celkově dost zmatený. Celkově se dá říct, že pokud neočekáváte moc, zklamaní nebudete. P.S.: U téhle série rozhodně oceňuji to, že ačkoliv je do každého filmu, včetně tohoto, zakomponováno množství komediálních prvků, nepůsobí to trapně. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Troufám si tvrdit, že vidět to dnes (2012), tak by hodnocení i názory komentujících vypadaly trochu jinak.. Přesto si série Nightmare On Elm Street drží solidní průměr, což se u podobných hororových kousků moc nevidí!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se ani nedá říct, že by docházel dech, tady už snad ani žádnej neni, jediný co tenhle film drží při životě je pár freddyho drsnejch hlášek, kterých tady je tentokrát docela dost. Ale co ten příběh? Skoro žádný pořádný brutální snový smrti, žádný vypjatý hororový scény a velice málo využívaná freddyho a moje oblíbená rukavička a prostředí taky bejvávalo lepší. Krom hlášek je to fakt nuda, ale Superfreddy byl hustej ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama