Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Troufám si tvrdit, že vidět to dnes (2012), tak by hodnocení i názory komentujících vypadaly trochu jinak.. Přesto si série Nightmare On Elm Street drží solidní průměr, což se u podobných hororových kousků moc nevidí!! ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Originalita sice stále neklesá, ale jednotlivé způsoby úmrtí, které dělají mimochodem "Noční můru" tak výjimečnou, chvílemi působí, jako by je někdo narychlo vymýšlel při nedělním obědě. Nojo, jednička a trojka nasadily až příliš vysokou laťku. Navíc je mi blonďatá Alice v porovnání s kudrnatou tmavovláskou Nancy nesympatická jako psovi koupání. Ale abych jen nekritizovala... Hudba opět dokonalá a scény, kdy Freddy vylézá z těla hlavní hrdinky (ať už z dělohy nebo obličeje) jsou prostě eňo-ňůňo. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejdepresivnější díl. Oproti předchozím akčnějším dílům je pětka hororovější, za což palec nahoru. Rovněž exteriéry / interiéry laděné do chladných barev se podílejí na morbidní jiskře, nicméně je trestuhodné jak málo jich bylo využito. A co se týče Freddyho, tak je stále cool, ale jeho nápaditost trochu uvadá. Celkově mi ten promarněný potenciál trochu vadí a je to jeden z důvodů, proč hodnotím průměrně. Stále však jde o dost kvalitní díl, který se alespoň částečně snaží o dovysvětlení pohnuté minulosti nestárnoucího zabijáka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavnej hrdinke (známej zo 4-ky) sa má narodiť bejby a už ho trápia nočné mory. Freddy sa nezastaví ani pred nenarodeným dieťaťom. Film na mňa zapôsobil množstvom zapamätateľných scénok (sprcha v úvode, jazda na motorke a haluzný koniec) a nakopnutím deja mierne vpred. Piatej časti Freddyho zverstiev sa dostalo opäť kvalitného spracovania. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama