Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 1

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (275)

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Minimalistický (v dobrém smyslu), nepříliš umě vyvážený mix napětí, zábavy a optimistického pofelu, jenž je poměrně příjemnou jednohubkou. V druhé půli jsem se chechtal pořádně, akorát tipuji, že to tak nebylo úplně zamyšleno. Rupert Grint byl ve své roli překvapivě přirozený, štval mě David Kross, který ve filmech těží ze své podstaty pro dokola obdobné postavy slabomyslných blbečků. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásný válečný/protiválečný film se odehrává uprostřed kouzelné norské přírody. Všude jen sníh, v pustině chata, kde hledají úkryt tři Němci a dva Britové. Vzájemně se sestřelili, oba národy jsou spolu ve válce, ale tady jde o holý život. Film mi připomněl ruské válečné drama Kukuschka z roku 2002. Děj je podobný, ale Kříž cti není tak poetický ani laskavý. Přesto je to film, který stojí za to vidět. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Námět samozřejmě zajímavý, ale vytěžit šel určitě lépe, než že si dvě skupinky vojáků budou hrát na co největší kretény, budou se donekonečna hádat o tom, kdo je za čárou, kdo má právo sedět u stolu a která strana jsou větší zmrdi, aby si nakonec zachlastali, spálili Mein Kampf a stali se nejlepšími kámoši pět minut předtím, než jedny odkrágluje - v dobré víře jednající - norskej partyzán, aby to těm druhejm mohlo být líto. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě bych k tomu měl celou řadu pochvalných slov - netradiční, dojemné, místy vtipné, silné v jednotlivostech i jako celek a sloužící k zamyšlení. Ale na úplný vrchol bych to neviděl. Prostě se jedná o kvalitní a zajímavou podívanou, ale abych pravdu řekl, nijak extrémně mě to nedostalo. PS: I když se tam úplně nehodí, tak hláškující Rupert Grint byl v originálním znění výborný. :D 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ná jásot to není, ale slovní přestřelky v chatě, naschvály a vytahování se, jestli je lepší auto spolehlivé nebo dobře vypadající, něco do sebe mají. Kdo by čekal spíš divadelní nádech, nepochodí, i když výstřelů moc nepadne, krev poteče až moc. Jenom s tou symbolikou to nemusel Petter NspojenéAaEss tolik přehánět. Více v externí recenzi pro kult na začátku května. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)

Reklama

Reklama