Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 1

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (275)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2* za film. Nebylo to špatné, ale po Hlídce v Ardenách nijak zvlášť překvapující a poněkud očekávané. Od začátku jsou oba Angláni za trdla a smolař Němec za to, že je nenechal odprásknout, v podstatě do konce filmu trpí. Třetí * jen za to, že se něco podobného, byť jen vzdáleně, mohlo a možná i stalo. Nic závratného to ale, bohužel, zase nebylo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne som zhliadol ďalší skvelý film z druhej svetovej vojny, tak trochu z iného uhla. Ku všetkému je to dokonca severský film. Chuť na túto snímku som dostal keď som si prečítal obsah, ktorý je viac než zaujímavý. Počas druhej svetovej vojny sa zostrelí nemecký a britský bombardér a tí čo prežijú sa schovajú na jedinom bezpečnom mieste - v malej chatke. Kto by si vedel predstaviť, ako tam môžu byť spoločne vojnoví nepriatelia. Ďalším lákadlom pre mňa bol čím ďalej viac obľúbený Stig Henrik Hoff a tiež Potterovský Rupert Grint. I keď film vyzerá nízkorozpočtovo a odohráva sa skoro výhradne v chatke, dokáže zaujať či po príbehovej stránke, tak aj po tej hereckej. Na filme sa mi veľmi páčilo, akým smerom sa uberal a ako sa v podstate film otočil o 360 stupňov s blížiacim sa záverom. Zaujímavé bolo tiež sledovať, že tieto scény, ktoré nám režisér ponúkal sa odohrali aj v skutočnosti. Pre mňa veľké prekvapenie a skvelý filmový zážitok. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSTE?“… ,,BRITSKÝ DŮSTOJNÍK A VOJÁK.“ … ,,CO TADY DĚLÁTE?“ … ,,BYLI JSME SESTŘELENI NECELÉ TŘI MÍLE ODSUD. A KDO JSTE VY?“ … ,,NEMEČTÍ PILOTI. TAKÉ NÁS SESTŘELILI“..... /// Chata v překrásný norský krajině (co to meleš – kosa je a všude leží ta bílá sračka…?), tři Němci, dva Briti. Nejdřív důraz na německej smysl pro disciplínu a britský provokace, pak (lehce) psychologická hra na to, kdo tady velí a hovory na téma válka a její smysl. Můj nepřítel trochu jinak, ale stejně tak protiválečnej komorní příběh, ve kterým se z vojáků stávaj lidi a z nepřátel přátelé. Hezkejch 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sjíždím jen filmy inspirovaný skutečnýma událostma. 2.) Za války mi v Norsku zmizela chata (místo ní tam ležela něčí ruka). 3.) Thx za titule ,,wish_cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obyčejné vojenské drámo o přežití dvou malých kupin vojáků ve vyhrocených podmínkách. Rozhodně se nekoná žádné objevení Ameriky. Bezpečné, čitelné, ve svém vyznění zcela průhledné. Řemeslná stránka v pořádku. Postavy moc charismatu a rozumu nepobraly, jejich zbytečné hádky se po pár minutách omrzí. Celkově spíš průměr. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hezký počasí, fakt ... Jedna z mých vyseknutých poklon směřuje ke všem vojákům posledních dvou světových válek, už za schopnost přežít ty šílené sibérie bez obligátního "nechte mě tady". Další obdiv už patří pětici mužů, která dokázala, že na prvním místě jsou lidé, pak teprve národnosti a nakonec nepřátelé. Bylo zajímavé sledovat vyzdvižené typické národní vlastnosti, zvyky a pohledy na svět, i jak si každý brání to své a přitom se nevědomky navzájem obohacují. Bohužel, snímek neměl tu šťávu, jakou bych od válečného dramatu čekala, což mě dovolovalo (zřejmě i díky inspiraci skutečnem) v klidu a bezpečí dospět až k happyendu, který byl nakonec překvapením, neboť jsem ho čekala ještě happyendovější... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)

Reklama

Reklama