Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

otík 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, ačkoliv ne typická ta česká, ale americká. Velmi lidsky natočený a vyprávěný film, ve kterém režisér Alfonso Cuarón ukázal, že umí pracovat s dětskými herci velmi dobře, což jen potrvdil třetí Harry Potter. Všechna čest dětem, které odehrály ne zrovna lehké role na jedničku. Jde o pohlazení na duši a takový film si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený příběh o nelehkých úskalích malé dívenky v období 1. světové války je doprovázen překrásnou hudbou, srdcervoucím scénářem a vynikajícím pojetím vyprávění (střih, kamera, výprava). Skvělou podívanou tak trochu kazí pouze závěrečný útěk a chvílemi mi připadne jednání dětských postav přece jen trochu nadnesené. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka. A krásná. Místy trochu smutná, ale od začátku je jasné, že tenhle příběh snad ani nesmí skončit špatně. Překvapil mne, i když jsem od něj na začátku tolik zase nečekal. Je plný emocí a snů, má v sobě jasně vymezené dobro a zlo, neztrácí naději, i když právě naděje místy zakolísá, jako by chtěla odejít. Ale neodejte, protože pohádky - ty, co pohladí - vždycky končí dobrě. Jednoduchý příběh, žádné složité psychologické zápletky. Je to pro celou rodinu, nudit se mohou mrzouti všeho věku a dospívající mládež - ale výjimky potvrzují pravidlo;) ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

„Na kouzla se věřit musí... Jinak by nebyly.” krásné ztvárnění konfliktu světa dětské fantazie a toho upjatého dospělého. Téma je nesmrtelné a velmi působivé, neboť společnost se skutečné staví k zachování dětského kouzla takto. Od malička jsou nám dávány naděje a krásné pohledy na svět plný kouzel a mnoha možností, kterých můžeme užívat. Když ovšem dospíváme, jsme zbavovány těchto kouzel a nadějí, neboť jedině tak přeci můžeme dospět a žít obyčejně v tomto fungujícím světě. Naprosto nesmyslný přístup. Abychom mohli vyrůst, musí v nás naše dítě, naděje a sny zůstat, jinak potopíme veškerou krásu života a naději pro lepší budoucnost. Krásná a nesmrtelná myšlenka, kterou je potřeba sdělovat i nadále, což v podobě Malé princezny je skutečně nadějné. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón tyhle pohádkově laděné příběhy prostě umí (viz Harry Potter). Malá princezna však není jen obyčejná pohádka, jde o mnohem vrstevnatější dílo, které v podstatě vypráví klasický příběh, v němž však nechává nevinné dětské hrdiny a jejich fantazie (odtud zpracování na hraně magického realismu) konfrontovat s krutou realitou tam venku. To z ní činí sice stoprocentně předvídatelnou, ale za to upřímnou, dojemnou a především silně emocionální podívanou, jíž k dokonalosti dotahují naprosto přirozené dětské herecké výkony a krásná hudba Patricka Doylea. Už tady Cuarón ukázal, že je mistr svého řemesla. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama