Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

„Na kouzla se věřit musí... Jinak by nebyly.” krásné ztvárnění konfliktu světa dětské fantazie a toho upjatého dospělého. Téma je nesmrtelné a velmi působivé, neboť společnost se skutečné staví k zachování dětského kouzla takto. Od malička jsou nám dávány naděje a krásné pohledy na svět plný kouzel a mnoha možností, kterých můžeme užívat. Když ovšem dospíváme, jsme zbavovány těchto kouzel a nadějí, neboť jedině tak přeci můžeme dospět a žít obyčejně v tomto fungujícím světě. Naprosto nesmyslný přístup. Abychom mohli vyrůst, musí v nás naše dítě, naděje a sny zůstat, jinak potopíme veškerou krásu života a naději pro lepší budoucnost. Krásná a nesmrtelná myšlenka, kterou je potřeba sdělovat i nadále, což v podobě Malé princezny je skutečně nadějné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka mi to moc nepřišlo, na to to působilo moc temně a nepohádkově, ale Guarón umí a výběr herců do dětských rolí byl téměř geniální, vůbec nechápu, jak je možný, že se Liesel Matthews po tomhle objevila už jen v Air force one a to byl pro ní konec, tady byla prostě skvělá a je velká škoda, že se neprosadila aspoň tak jako Camilla Belle ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozmilá pohádka o srdnaté, dobrotivé sirotě v dívčí internátní škole vedené lakotnou majitelkou smíchává "dickensovskou" poetiku s indickou exotikou a studiové kulisy oživuje hravým stylem a imaginací. Nicméně jsem stále čekal, kdy se vynoří nějaká propojovací příběhová linka, která jednotlivé, vtipné či dojemné, veskrze však šablonovité, epizodky ze života dítek někam aktivně posune. Nebo aspoň poklade důraz na důležitost snů, vyprávění a fantazie (nejen) v těžkých chvílích. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaný příběh, který má tu nevýhodu, že jsem jej viděl až dnes, kdy už mám na paměti filmy na podobnou tématiku, které byly udělané o něco lépe. Předně se mi líbí důraz na sílu fantazie, kterou zde budoucí režisérské eso Alfonso Cuarón prezentuje. Sice není tak dokonale pojatá jako v Most do země Terabithia (ten přišel o pár let později), ale cením si tohoto směřování. Casting byl vybrán velice dobře. Děti geniálně zapadly do svých rolí, hlavní ředitelka byla záporačkou až na dřeň. Škoda jen, že i v tomto bylo později k dokonalosti dosaženo filmem Faunův labyrint. Výsledek tedy rozhodně není ostudný, ba dokonce jej doporučuji. Kapesníky jsem u toho sice nevyužil, ale spojen jsem byl. 70% ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nevžila do pohádky a zároveň si u ní tolik nepobrečela. Tento jednoduše napsaný, při tom ale nesmírně oduševnělý, příběh malé holčičky mě dostal ,,in so many levels". A. Cuarónovi by měl jeho neobyčejně užitečnou schopnost vcítit se do těch nejmenších diváků, pochopit je a následně vypodobnit jejich dětskou fantazii takto uvěřitelným způsobem, závidět nejeden dospělák. Zde to vyniká ještě o to víc, že se dětmi vysněný svět prolíná s krutou realitou. Vskutku kouzelné. 90% Btw: jak je vidět, tak nejen Cameron vidí statečné bojovníky modře;p ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama