Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

LeoH 

všechny recenze uživatele

V době ČR (pardon, ČSSR) premiéry mi mohlo být kolem patnácti a tahle osmnáctka se svářečkou, co bydlí sama jenom s drsně vypadajícím čoklem v bývalém skladu (dneska by se tomu říkalo loft a bylo by to prestižní bydlení, tehdá to bylo myšleno jako znak nižší společenské vrstvy, to jsou mi paradoxy), po odpolednách trénuje baletní figury a po večerech řádí na barovém pódiu, mezitím balí šéfa, chvíli je něha a křehkost sama, chvíli rozbíjí okna a je sprostá jako dlaždič, aby za chvíli brečela knězi ve zpovědnici, a při tom všem z ní čiší živočišná radost ze života a z pohybu, tahle holka mi tenkrát otevřela oči. Z dnešního pohledu se to může zdát legrační, ale tenkrát mi poprvé naplno došlo, že je vlastně jenom na mě, co se svým životem udělám, a že mě vlastně můžou čekat docela zajímavé věci. A ani teď po letech v tomhle bijáku, kde má každá druhá postava svůj sen, který se holt někomu splní a někomu ne, nedokážu při vší cukrkandlovitosti vidět jenom blbej řadovej muzikál o tom, jak chudá holka dík své kráse k princeznovství přišla. Ta osmdesátková popina je tu vlastně nejslabší stránkou, i když dneska už i k ní člověk cítí jistý sentiment. Zato taneční scény dokážou ještě dnes i mně, totálnímu pohybovému dřevu, zprostředkovat ten „What a feeling!“ pocit. Tak tedy za čtyři. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v kinech při jeho premiéře viděl snad desetkrát. Dnes můžu v klidu napsat recenzi po včerejším připomenutí bez svejch pubertálních sklonů a potřeb. Film je naivní jako moje hokejová Sparta, když mluví před sezónou už skoro dvacet let o titulu. Hudba je doslova děsivá. Vím že s většinou našeho "chytrýho!!!" národa bych se neshodnul, ale větších odrhovaček už není. Snad tam mohli švihnout i Michala Davida a céčka.  BRRRRRRRRR!!!!!!! Takže v dnešní době už je to ohlodaná klasika a pohádka. Jediný, co v tom filmu stojí za něco, je roztomilá Jennifer Beals. Jinak skoro nic. 40%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, a to už od prvních vteřin, skvělá taneční vystoupení, také od první chvíle, a navíc výtečná atmosféra 80. let, která je tady nádherně koncentrovaná. Tohle není film, který by mě okouzlil svým příběhem, i když ten je naivně roztomilý, ale prostě tím, jaké prostředí zachycuje, jakou dobu a s jakými postavami. Jennifer Beals je kouzelná! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historka koketující s diskem a jakousi povrchovou snahu o psychologii. Nebo to vidím moc tvrdě? Každopádně Adrian Lyne natočil vkusný film, v žádném případě urážející a vlastně sympatický svým sdělením a v první řadě písničkami. Je jim podřízeno úplně všechno. A protože ty jsou melodické a oddechové, je takový i tenhle film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se jedna z nejnádhernějších a nejlepších postav seriálu "L Word", exotická Bette Porter stala lesbickou ředitelkou uměleckého centra, pracovala jako svářečka a tancovala v nočním klubu:) Kdyby byl samotný příběh alespoň tolik propracovaný a úchvatný jako taneční čísla a soundtrack, mohl být Flashdance špičkový film. Jenže právě zpracování příběhu a scénáře je to, co je jeho nejslabší částí. Chyběly mu grády, větší zapálenost a alespoň nějaká hloubka a síla. Takto to na mě působilo jakoby ledabyle, bez zájmu. Tvůrci si asi řekli, "budou tam vymakaná taneční čísla, hodíme tam nějaké pořádné vypalovačky a na nějaký obsáhlejší příběh se můžeme vykašlat. To bude určitě stačit." Pohled na Jennifer Beals potěší, stejně jako vystoupení a písničky. Jen škoda toho zazděného příběhu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (45)

  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)
  • Podle autobiografie Boba Geldofa dostal nabídku do filmu, ale odmítnul ji. Režisér Lyne byl údajně nadšen jeho výkonem ve filmu "The Wall". (don corleone)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama