Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka stojící ještě o stupínek níž než Hříšný Tanec. Nic víc a nic míň, někomu to stačí. Podle mě je Flashdance jen další důkaz drblosti osmdesátých let, jejichž druhou polovinu jsem přežil v bezstarostném předškolním věku:) Jo a mimochodem, podstatně mladší hudební pokus ex-špajzgérl Geri Halliwell, tentokrát v rámci propagace příhod Bridget Jonesové, taky není zrovna plus pro hodnocení popové scény počátku 21. století;) Pro Flashdance ode mě 40%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hele fakt tomu nebudeme říkat film. Tohle je porno pro děti, nic jiného. Příběh je k nenalezení, tady jen hezké holky v uplých hadrech tančí a nebo se potí ve fitku ve videoklipovém střihu a s rozjetou disko hudbou - a jediné co z toho přežilo aspoň trochu ve zdraví do dnešní doby je právě ta hudba Giorgia Morodera. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo ani když mi bylo sladkých "náct" a tak nějak se dalo očekávat, že poskakování mezi svářečkami za zvuků hudby mě bude dojímat stejně jako mé pubescentní kamarádky. Co na to říct po 30. letech? Snad jen, že to poskakování a vzpomínka na hity mládí, je to jediné, co z filmu nakonec zůstalo. A pak vyumělkováná lovestory sešpendlená horkou jehlou mezi jednotlivými tanečními čísly. Anebo možná narychlo vysvářená elektrodou, abychom byli přesnější. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru filmového znalca zo susedneho historického mesta iba dodám že ako dieťa so staršou sestrou som si film pamätal najmä z toho že v prelomovych rokoch o ňom s kamarátkami stále rozprávali a dlho bežal na rôznych hudobnych kanáloch ako napríklad VIVA na ktorej som si ako capart mohol oči vyočiť. Inak naozaj podpriemerný film. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Don Simpson a Jerry Bruckheimer roztáčí kola svého stroje na peníze! Dynamická hudba, rychlý střih, svižné pohyby (jak kamery, tak představitelek), zkrátka a dobře - intelektuálně nepříliš náročný celovečerní videoklip, na který se dobře dívá. (No dobrá, s odstupem let je to poněkud horší, ale jako kulisa k rozcvičce je ideálním doplnkem) Tržby USA: 92 921 203 $ Počet kin: 1140 Rating: R ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)
  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Námět byl inspirován návštěvou strip baru v Torontu. Hlavní postava pak tanečnicí Maureen Marder. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama