Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Námět neskutečně přitažlivý, realizace už horší (konkrétně se rozepisovat nebudu, nechci kazit "překvapení"). Quiet Earth je jedním z mála snímků, u kterých bych se remaku vůbec nebránila. Plné tři hvězdy za opravdu skvostný závěr (a dokonalý plakát, který navnadil na víc, než co je snímek schopen nabídnout). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si myslel, že už nikdy neuvidím! Ešte nedávno som sa pýtal brácha, že ako sa volá film z nejakého osemdesiateho roku o chlapíkovi, čo bol sám na zemeguli, kedˇ tu, znenazdajky som naň nechtiac náhodne narazil a tak som mal možnosť po 25 rokoch vzhliadnuť tento skvelý apokaliptický unikát po druhý raz, ktorý bohužial kazila len tá hrdzavá kurva a ten nesympatický Maor Api ! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku poutavé komorní sci-fi drama, reflektující strachy studené války. Líbilo se mi, jak drama tu a tam přecházelo do komedie a ukazovalo různé stránky chování jedinců v určitých situacích a zajímavé bezpochyby je i nastiňování mezilidských vztahů na základě stereotypů a individuality, včetně feministických otázek. A v neposlední řadě... tyhle kudrnaté zrzky... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat nieco pre mna - jebleho artoveho hnedopicha, ktory miluje cervenoknihovne artove filmy, kde sa dej posuva dopredu len pomaly. Chlap ostal vo filme sam na celej zemi, konkretne ide o Bruno Lawrence-a /Race for the Yankee Zephyr/. Nadhera, ciry art, pomale, fascinujuce, nadherne. Druha polka sa uz trochu straca, preto nedam absolutne hodnotenie. A nech sa na to nepozera Kadak a najlepsie ani verbal : 89 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější je část, když hlavní hrdina totálně rezignuje a dělá píčoviny a všelijak magoří. Pije šampaňský s vajíčkem, hraje ve městě na saxofon, běhá v ženský košilce s brokovkou a střílí do Ježíše, nebo třeba bourá obchody megabagrem. Po příchodu dalších dvou parťáků tam vzniká nenápadný sexuální trojúhelník, kdy se ženská vždycky přikloní k tomu, kdo zrovna udělá něco hustšího. Začne se také trapně filosofovat a naivně řešit celý ten problém, co vyhladil lidstvo. Každopádně tyhle filmy mě baví a rozhodně dejte přednost tomuhle před limonádou I am legend s Willem Smithem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)
  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)
  • Scéna, v ktorej Bruno Lawrence bezcieľne blúdi prázdnymi ulicami a hrá na saxofón, je odkazom na jeho detstvo, keď ukradol jeden saxofón a neskôr ho kvôli výčitkám svedomia vrátil. (Karush)

Reklama

Reklama