Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Book One - 90%: Dospělejší, dramatičtější a celkově mnohem celistvější příběh ze světa, kde pohybem ruky můžete vládnout ničivé síle pozemských elementů. Další návštěva avatarského univerza nabízí stejně vtipné a srdceryvné postavy, jako tomu bylo u svého předchůdce, plus pořádného záporáka již od prvního dílu. Zatímco Legend of Aang budoval mýtus okolo Firelorda Ozaye skrze dvě a půl řady, Amon nastupuje jako hurikán spravedlnosti, s odhodláním vymýtit "bending" z povrchu zemského za každou cenu. Příběh tak dostává mnohem temnější nádech, což ve spojení s propracovanějšími akčními sekvencemi už samo o sobě nabízí nejvyšší hodnocení. Děj první série krásně graduje od prvních krůčků, ať už se jedná učení se umění větru či lásku mezi Korrou a Makem, až do grandiózního finále, které svým podáním nahání husí kůži a slzy do očí. Nádhera. Book Two - 90%: Korra a svět, kde steampunková revoluce se střetává s magickou sílou elementů. dospěli do další fáze. Už to dávno není seriál původně mířený na dětské publikum a já jsem za to rád. Příběh je temný, dravý a opět o laťku lépe fungující, než jeho předchůdce. Největší pozitivum vidím pak ve vývoji postav, který je nenucený, v každém ohledu naprosto logický a donutí člověka si je zamilovat ještě více. Bohužel či bohudík, úplné představení spirituálního světa (velmi potěšil příběh prvního Avatara ála pocta Miyazakimu a asijské animaci celkově) sebou nese mnohé změny. Ke konci až tak razantní, že jsem měl pocit, jako kdybych sledoval finále Matrixu (což v mém případě není na škodu). Bohužel, epizod je na tak velký krok kupředu málo a snaha vyprávět něco tak monumentálního v tak krátkém časovém úseku místy nefunguje. I přes ta občasná zaškobrtnutí se stále jedná o nejlepší západní animovaný seriál, který svou hloubkou a pojetím strčí jakoukoliv (i tu orientální) konkurenci snadno do kapsy. A ano, podobně jako u zakončení Aangova dobrodružství, i zde se krájela cibule. Book Three - 100%: Ještě teď nedokáži popadnout dech. Absolutní anarchie nemusí být vždy na škodu... Book Four - 100%: Vynikající zakončení už tak famózního seriálu. Korasami rulez! ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to. Zatímco Legenda o Angovi byla spíše určená mladšímu publiku. Tahle dospělejší verze se mi líbí víc... Vtip se nevypařil, naopak přibylo víc akce... opravdu hodně dospělé akce. Hlavní hrdinka je simpaťanda už od pohledu... :) jako by svému předchůdci z mimiky vypadla. :D Povedlo se i dokonale začlenit minulí svět do toho současného aby to nevypadalo a blbě a fungovalo to. navíc přibila i doba páry tudíš pokrok na pochodu. pokud by to tak mohlo jít dál. Poslední legenda by se mohla odehrávat v naší současnosti či dokonce v budoucnosti. :D Doufám že budou v tomto duchu i další knihy a Taky doufám že se tomu Shyamalan vyhne obloukem... po rovníku! B) Za mě 100% Paráda.... ani jsem nevěděl že to vyšlo. :) _____Proto pořád říkám že Anime, sitcomy, klasické seriály a dokumentární filmy by měli mít každý své místo! Né to hodnotit na jedno brdo... pak to sráží celkový dojem. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steampunk, průmyslová revoluce, boj o moc tentokrát na politický úrovni... A:TLoK je podstatně dospělejší a temnější než A:TLA. Na úkor humoru, kterej ale najdeme i zde. Super je, že přichází se spoustou novejch nápadů, posouvajích avatarský univerzum dál. I zde se zdá se časem dočkáme precizně vykreslenýho světa, kterej logicky navazuje na reálie prvního seriálu. První kniha A:TLA byla moc předvídatelná a velmi okatě poučná. První kniha A:TLoK mi zas nepřijde tak návyková. Oboje vidím na slušnejch 80 % a doufám, že se Korra rozjede stejně jako poslední airbender. Našlápnuto má dobře. || Páni, 2. kniha je prostě super :-) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Legenda Korry je úplně jiná než Legenda o Aangovi. Šla jsem do toho s tím, že se pokusím nesrovnávat. Ale přesto se to úplně nepovedlo. Příběh Korry je posazen více do budoucnosti, do modernějšího světa, do města. Opustilo se od duchovna a přírody a zaměřilo se více na akci. Od začátku je Korra skvělá v ovládání všech živlů kromě vzduchu, takže přesný opak toho, na co jsme byli zvyklý. Líbili se mi nové postavy, hlavně syn Aanga Tenzin, polární medvědopes, tým Ohnivých fretek. Mladši bratr Bolin je stejně trhlý jako Sokka. Zápasy jako sport byla skvělá inovace i roboty jsem uvítala.. Teď příchází ale.. Na to že už malá Korra uměla sama od sebe ovládat tři živly a do svých 16 se v nich skvěle zdokonalila, tak jako Avatar byla dost neschopná. To i ten malý pubernální Aang s jedním ovládáním živlu dokázal více.. trochu zklamání. A asi největší problém pro mě byl, že vše bylo strašně urychlené, žádný pořádný vývoj, to na co jsme byli u předchozího Avatara zvyklý. Každá série měla svého speciálního záporáka, takže myslím, že i přes malý počet epizod v sérii mohl být prostor pro vývoj, ale ten se nekonal. Schopnosti Avatara byly spíše neschopnosti, boj vyhrála vždy tak nějak nečekaně. Nedýchala z toho ta atmosféra, zbytečně až moc postav a ve finále se tam nic pořádného nedělo. Finále byly tedy většinou epesní, ale ten průběh nezajímavý. Ano, jsem i zaujatá, protože způsob myšlení a život mnichů je mi blízký, proto byl pro mě Aang tak sympatická postava a proto se mi na Legendě o Koře nejvíce líbila dějová linka s Tenzinem a jeho rodinou. Ale musím říct, že má Korra o proti Aangovi dva nejlepší díly, které jsem viděla, ale bohužel pro Korru, to byly díly o prvním Avatarovi :D Dám si někdy určitě ještě díly jednou a uvidíme, jestli nejsem moc kritická :o) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem v televizi viděl první sérii Legendy Korry a tehdy mi kvalita nepřišla dosahující předešlého Aanga. Uplynulo x let a já konečně shlédl všechny čtyři série a zde je můj verdikt. Animace je pěkná, ale pokud člověk začne seriál sledovat hned po Aangovi, musí si krapet zvykat. Zasazení do 20-30. let je velmi specifické a hudba mi chvílemi k jednotlivým scénám příliš neseděla, myšleno tedy ona hudba dobová. Oproti Aangovi museli tvůrci samozřejmě přijít s jinou zápletkou a zde chybí avatarce pochopit již jen jeden živel. Záporák Amon je vcelku zajímavý a víceméně táhne první řadu, která se po slabších prvních dílech rozjede. Druhá série byla oproti závěru té první o trošku slabší, ale vynahradily to díly ve světě duchů, které řadím k vrcholu celého Avatarského univerza. Škoda jen toho finále s kaiju a Deus Ex Machinou. Začátek třetí série byl opět slabý a celou řadu táhla víceméně jenom postava Zaheera, což je asi nejgeniálnější postava, se kterou tvůrci přišli. Co kdyby byl Buddha zlý? No, dopadlo by to asi takhle. Ovládání lávy a podobné novinky mi přišly trošku přes čáru a pak tu byla řada čtvrtá, která začala nadějně. Klidně bych si dokázal představit příběh o tom, že by Korra na konci třetí řady zemřela a my bychom museli sledovat svět bez Avatara, jako nám to předvedl první díl taky. No, škoda, že se pak musela vrátit a linka s Kuvirou skončila opět soubojem s obřím nepřítelem, který měl navíc superzbraň. Když to vezmu kolem a kolem, dávám seriálu krásných 80% ()

Galerie (496)

Zajímavosti (55)

  • Spojením jmen Raavy a Vaatua vznikne Avatar. Z toho můžeme vyvodit, že i Avatar má stinné stránky. (ČSFD)
  • Červený kruh na Amonově masce je symbolem egyptského boha slunce Amuna. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama