Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem v televizi viděl první sérii Legendy Korry a tehdy mi kvalita nepřišla dosahující předešlého Aanga. Uplynulo x let a já konečně shlédl všechny čtyři série a zde je můj verdikt. Animace je pěkná, ale pokud člověk začne seriál sledovat hned po Aangovi, musí si krapet zvykat. Zasazení do 20-30. let je velmi specifické a hudba mi chvílemi k jednotlivým scénám příliš neseděla, myšleno tedy ona hudba dobová. Oproti Aangovi museli tvůrci samozřejmě přijít s jinou zápletkou a zde chybí avatarce pochopit již jen jeden živel. Záporák Amon je vcelku zajímavý a víceméně táhne první řadu, která se po slabších prvních dílech rozjede. Druhá série byla oproti závěru té první o trošku slabší, ale vynahradily to díly ve světě duchů, které řadím k vrcholu celého Avatarského univerza. Škoda jen toho finále s kaiju a Deus Ex Machinou. Začátek třetí série byl opět slabý a celou řadu táhla víceméně jenom postava Zaheera, což je asi nejgeniálnější postava, se kterou tvůrci přišli. Co kdyby byl Buddha zlý? No, dopadlo by to asi takhle. Ovládání lávy a podobné novinky mi přišly trošku přes čáru a pak tu byla řada čtvrtá, která začala nadějně. Klidně bych si dokázal představit příběh o tom, že by Korra na konci třetí řady zemřela a my bychom museli sledovat svět bez Avatara, jako nám to předvedl první díl taky. No, škoda, že se pak musela vrátit a linka s Kuvirou skončila opět soubojem s obřím nepřítelem, který měl navíc superzbraň. Když to vezmu kolem a kolem, dávám seriálu krásných 80% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračování Avatara? Bál jsem se, že to pokazí, ale vyhlížel jsem ho. Nakonec se ukázalo, že se povedlo. Korru teda moc nemusím, ale příběh je dobrý a příjde mi to akčnější než původní Avatar. První série s Amonem byla perfektní a hlavně Amon byl výborný záporák. Druhá série mě už tolik nebavila a ty duchové mi tam moc nesedí. Ale přeci jen jsem si našel něco, proč koukat. A to byla Eska. Když jsem ji poprvé uviděl, tak jsem si řikal, že taková Aubrey by byla fajn jako její hlas. Když promluvila a slyšel jsem Aubrey moje srdce zaplesalo. Tipuji, že Aska ji byla napsána přímo na tělo. Jsem zvědav s čím příjdou ve třetí sérii. S1:85%, S2:75% ()

Reklama

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem méně než první Avatar. Asi mi chyběl ten nádech čistého fantasy, který prostě tohle steampunkové(?) prostředí postárádá. Ani Korra mi nebyla tak sympatická jako Aang. Jediná (pro mě) potencionálně zajímavá postava - generál Iroh se objevil až na chvíli v posledních dílech a měl opravdu málo prostoru. Celý smysl probending soubojů mi uniká, neboť to ani neukázalo žádné zajímavé souboje, prostě tam 6 lidí po sobě vrhalo oheň, vodu a hliněné kotouče. Zajímavější je tu ovšem záporák. ()

Eratashi

všechny recenze uživatele

Zatím po 4 dílech nebudu hodnotit. Aanga jsem ohodnotila právem 5 hvězdičkami, Korra si je ještě bude muset zasloužit. Očekávám, že to bude v přibližně ve stejné délce jako původní anime a proto se vztahy teprve rozvíjejí. Zatím soudím, že jde o velice podobnou strukturu. Korra je stejně živá jako Aang, lítá z jednoho problému do druhého, je postavena před silnějšího nepřítele jako Aang, akorát je všechno trochu víc zrychlené. Korra už si dokonce našla dva přátele. No uvidíme :-) ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)
  • Na začátku každé epizody seriálu jsou postavy ovládající živly, a to vládce vzduchu Aang, vládce vody Korra, vládce země Kyoshi a vládce ohně Roku. (cvaky32)

Reklama

Reklama