Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steampunk, průmyslová revoluce, boj o moc tentokrát na politický úrovni... A:TLoK je podstatně dospělejší a temnější než A:TLA. Na úkor humoru, kterej ale najdeme i zde. Super je, že přichází se spoustou novejch nápadů, posouvajích avatarský univerzum dál. I zde se zdá se časem dočkáme precizně vykreslenýho světa, kterej logicky navazuje na reálie prvního seriálu. První kniha A:TLA byla moc předvídatelná a velmi okatě poučná. První kniha A:TLoK mi zas nepřijde tak návyková. Oboje vidím na slušnejch 80 % a doufám, že se Korra rozjede stejně jako poslední airbender. Našlápnuto má dobře. || Páni, 2. kniha je prostě super :-) ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Takhle se má dělat pokračování. Není to ždímání známého světa ale jeho rozvíjení a posun. Uplynulo 70 let a svět se změnil vyspěl a z čistě fantasy světa je ten tak trochu stempunkový svět. A i když se postavy z předchozí série objeví mají jen minimum prostoru a jen doplňují děj. Avatar Korra je úplně jiná než byl filosofující pacifista Aang. Je naivnější více zbrklá a chvílemi i nesnesitelná, ale i tak jí prostě fandíte. Hodně pomohla uzavřenost všech sérií. Nejzajímavější na tom celém je to, že Korra sama vlastně nezabila jedinou zápornou postavu tak jako to neudělal Aang. 90% p.s Hudba obou seriálů je famózní. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračování Avatara? Bál jsem se, že to pokazí, ale vyhlížel jsem ho. Nakonec se ukázalo, že se povedlo. Korru teda moc nemusím, ale příběh je dobrý a příjde mi to akčnější než původní Avatar. První série s Amonem byla perfektní a hlavně Amon byl výborný záporák. Druhá série mě už tolik nebavila a ty duchové mi tam moc nesedí. Ale přeci jen jsem si našel něco, proč koukat. A to byla Eska. Když jsem ji poprvé uviděl, tak jsem si řikal, že taková Aubrey by byla fajn jako její hlas. Když promluvila a slyšel jsem Aubrey moje srdce zaplesalo. Tipuji, že Aska ji byla napsána přímo na tělo. Jsem zvědav s čím příjdou ve třetí sérii. S1:85%, S2:75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

Galerie (496)

Zajímavosti (55)

  • Seriálová postava Mako (David Faustino) své jméno získala po strýci Irohovi z Avatar: Legenda o Aangovi (2005). Herec japonského původu zemřel těsně před dovršením původní série. (Conspi)
  • Vládci živlů mohou kromě základních projevů své moci používat i tzv. „sub-elementy“, podřadné schopnosti, které se pojí k živlu, jež ovládají. Vládci vody dokáží pomocí své schopnosti léčit rány či ovládat duchy, mají též vlohy pro ovládání krve – velmi mocné schopnosti, jež byla prohlášena za nezákonnou. Vládci ohně dokáží vytvářet i přesměrovávat elektrické výboje, někteří umějí i pouhou myšlenkou vyvolat vzplanutí. Vládci země si zvládnou skrze výcvik osvojit ovládání kovů, s čímž jde ruku v ruce i vyvolání seismické vlny, která jim umožní si v mysli zhmotnit přesný obraz okolí. Hrstka výjimečně nadaných dokáže také vytvářet a ovládat lávu. Vládci vzduchu se umějí oprostit od svého fyzického těla a vyslat svou astrální projekci. V případě, že se naprosto oprostí od svého pozemské touhy a vstoupí do prázdna, se též mohou naučit nesmírně vzácnou schopnost – létat. (Azurovydrak)
  • Rodina Maka a Bolina žila ve stejné budově, ve které se ukrývali Zuko s Irohem při svém pobytu v Ba Sing Se. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama