Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý trouba George ve mně vyvolal matné vzpomínky na dobu, kdy jsem se bezcílně poflakoval životem, připadal si hrozně moudrý a tak si zpětně do minulosti posílám pár facek, abych se probral. Musím se přiznat, že do chvíle, než osud George podobnými fackami shodil do života, tak příběh trošku moc filozofoval, romance se také nerozjížděla nejrychleji, ale závěr, ačkoli byl snadno předvídatelný, tak mne hodně potěšil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chlapec potká dívku, zamiluje se do ní a ze světa je rázem lepší místo. Tak tenhle námět by nedostal cenu za originalitu ani od neandrtálců. Přesto, že je to provařené téma, film ho zpracovává zajímavým způsobem. Bolestivé tápání citlivého teenagera se prolíná s jeho první milostnou zkušeností a proto zákonitě dojde k několika karambolům, které můžou poznamenat na celý život. ______ Ne všechny scény a zejména dialogy jsou uvěřitelné. Zněly by líp od starších hrdinů. Občas probleskne i známé klišé. Co ale jednoznačně převážilo mé hodnocení k vyššímu počtu hvězdiček, byl dechberoucí výkon F. Highmora. Ten kluk z Továrny na čokoládu vyrostl a přesto neztratil svoji bezprostřednost. Umí pohledem vyjádřit víc, než by jiný dokázal dlouhým monologem. Já mu tu trýznivou, marnou lásku prostě věřila! /4. 3. 13./ ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vylhané indie drama, z kterého je na hony cítit konstrukt. Nevadí mi šablonovitost charakterů (hlavní zdeptaný hrdina, sympatická, ale komplikovaná dívčina, nestálý mentor atd.), pokud se tvůrcům podaří vdechnout jim opravdovou osobnost a nevadí mi schematické vystavění podobného typu příběhů, pokud působí přirozeným a plynulým dojmem. V The Art of Getting By však postavy nežijí, pouze plní scenáristou zadané úkoly a přesouvají se z jedné nedomrlé sekvence do druhé, jako by autor předtím nakoukal žánr a musel z něj nutně vyextrahovat všechno, aniž by jakkoliv přemýšlel o vlastních hrdinech a vlastním příběhu (postavy se tak často pohybují na místech, dělají a říkají věci, které byste v jejich věku nečekali). Skvělá alternativa se nabízí v podobě It´s Kind of a Funny Story, který rovněž nabízí možnost docenit talent Emmy Roberts. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný film. Pojetí příběhu o dospívání trochu z jiného úhlu. Líbilo se mi, že hlavní protagonista má těžce definovaný pohled na svět...chvílema introvert s neukojitelnou touhou dokázat pomocí svých kreseb něco úžasného, co ho charakterizuje, vystihuje jeho náladu. Jak dokázat prostřednictvím svých kreseb emoce...Když se mu do cesty připlete pohledná dívka Sally, která má také komplikovaný život. Jeho pohled se rázem postupně začíná proměňovat nejenom díky jeho přátelství se Sally, ale také díky spolužákům Zoey a Willem. Vyvrbí se z přátelství mezi Georgem a Sally něco víc ??? ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama