Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Postava Highmora na můj vkus byla až moc sebelítostivá a zároveň sebestředná až pyšná, že to zkazilo i jinak nadprůměrné momenty filmu. Jeho podrážděnost, pohrdání vším a pocit ublíženosti by byl o dost snesitelnější, kdyby netrval asi 83 z 84 minut filmu, takhle z toho vznikla nadhodnocená povrchní otrava, která je sice hezky natočená, je ale těžko snesitelná. Navíc mě, jako ženě, se opravdu těžko věřilo Robertsový, že by chtěla trávit tolik času s tim egocentrickym, nedomrlym ,antikoncepčnim ufňukancem Highmorem, ze kterýho bude použitelný jedinec mužského pohlaví asi až v příštim životě, takhle to fakt nefunguje. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj keď má film niekoľko pekných momentov, je to len ukážka typických žánrových konvencií, ktoré smerujú k predvídateľnému koncu. Takýchto filmov je milión. Preto art of getting by dopadá trocha horšie a vlastne s tohto kvanta príbehov o looserovi, ktorý si hľadá cestu životom, ani nevytŕča. Základným problémom, je prednes veľkých životných múdrostí, ktoré hlavný hrdina prezentuje. Nech je Freddie Highmore akokoľvek sympatický a nech svoju postavu zvládol akokoľvek dobre, táto jeho filozofická póza bola dosť neuveriteľná. Ale obhliadnúc od toho je film po hereckej stránke veľmi dobre zvládnutý. Rovnako aj atmosféra New Yorku, ktorá dopomohla k melancholickej a zároveň aj sympatickej amtosfére tak potrebnej pre fanúšikov Indie filmov. Lenže ako som povedal, neschopnosť narušiť zaužívané konvencie je úrazom filmu. Nie ani tak v samotnom procese dospievania hlavného hrdinu ako v závere, ktorý je jednoducho americký a predvídateľný a hlavne podaní veľmi neoriginálne. Keby sa hlavný predstavitelia skutočne rozišli film by mal o hviezdičku viacej. Takto je to príjemný film, s peknou hudbou a atmosférou, ktorý ale dopozeráte, bez toho aby ste mali pocit, že ste zažili niečo nové, nezvyčajné. Ďalší podobný film vám ho vymaže z hlavy. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se podíval jen kvůli příběhu který jsem čekal vážně skvělý a dostal jsem ho dokonce v lepším provedení než jsem čekal bylo to krásné a proč připoměl jsem si že nejsem jediný kterému občas nkdo nerozumí a že nejsem jediný který toto období občas prožívá noo a jako celek film působil já nevím tak něják řekl bych možná chaoticky , ale i tak něják uceleně . BTW Emmě Roberts víc sluší brunet než blond ( 3.3.13 ) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chlapec potká dívku, zamiluje se do ní a ze světa je rázem lepší místo. Tak tenhle námět by nedostal cenu za originalitu ani od neandrtálců. Přesto, že je to provařené téma, film ho zpracovává zajímavým způsobem. Bolestivé tápání citlivého teenagera se prolíná s jeho první milostnou zkušeností a proto zákonitě dojde k několika karambolům, které můžou poznamenat na celý život. ______ Ne všechny scény a zejména dialogy jsou uvěřitelné. Zněly by líp od starších hrdinů. Občas probleskne i známé klišé. Co ale jednoznačně převážilo mé hodnocení k vyššímu počtu hvězdiček, byl dechberoucí výkon F. Highmora. Ten kluk z Továrny na čokoládu vyrostl a přesto neztratil svoji bezprostřednost. Umí pohledem vyjádřit víc, než by jiný dokázal dlouhým monologem. Já mu tu trýznivou, marnou lásku prostě věřila! /4. 3. 13./ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý film, no trošku odlišný od tých ostatných. Nie je to zas také jednoduché a klasické ako to býva u ostatných filmoch. Hlavný herci presvedčiví a dobrý, no najzaujímavejšia je asi hlavná postava, ktorá stále nad niečim premýšľa. Rozhodne je to zaujímavé sledovať hlavne duo a hlavná postava sa fakt sprava inak ako u ostatných filmoch a to je na tom to najdivnejšie, s časti mi to vadilo, ale na druhú stranu som bol zvedavý ako sa to bude vyvíjať ďalej. Sympatický príbeh a film. 70% - 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)

Reklama

Reklama