Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh o klukovi, který bojkotoval celý svět, dokud nepotkal dívku, ze které sálal život.. Film o těžkostech mládí, kam se prolínají starosti a pravidla dospěláků.. Nádherná známé tetičky Julie - Emma Roberts - nikdy nebyla krásnější, žhavější, prozářenější.. A pubertální Freddie Highmore odrostl dětským rolím podivného kloučka do poťapaného joudy :-D Alicia Silverstone nám pěkně ošklivý.. Celkově dobrým dojmem to působí, ale chybí tomu přidaná hodnota.. Na režijní prvotinu to jde :-) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Freddie Highmore už není dítě, musím si ho v hlavě konečně vyřadit z těch rolí typu Arthur a Minimojové, Karlík a továrna na čokoládu, Kronika rodu Spiderwicků, Hledání Země-Nezemě apod. Ale musím říct, že nehorázně vychrtlý je pořád, jakoby vyrostl jen do výšky, samá ruka, samá noha. Co se týče Emmy Roberts tu mám spíš spojenou s rolemi trapných populárních puberťaček, ale popravdě ona vlastně ještě nehrála v žádném dobrém snímku, takže tohle bude asi její první "decent movie" podle mého mínění. To zamyšlení nad životem je tu hodně cítit, někdy vám to přijde, že tyhle filmy už musí omrzet, ale pokud jsou tam příjemní herci, zajímavý doplňující příběh, který se liší prostředím například, tak to asi neomrzí a můžete jich vidět na tohle téma kolik chcete. Takže já jsem spokojena - 4*. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že si ten film hraje na něco, co není. Po úvodní úvaze hlavního představitele jsem nabyla dojmu, že půjde o hluboké procítění o smyslu a pomíjivosti života, ale po chvíli to na mě jen zanechalo dojem rozmazleného děcka, kterej jen neví, co se životem. Tento film je jen nafouklá lesklá bublina, která po chvíli praskne a nic po sobě nezanechá. Ztráta času, nedoporučuji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemné americké nezávislé léto, které dokáže být příjemné jenom tehdy, pokud Vám Freddie Highmore, kterej je chytrej jak rádio, sedne. Jeho postava je totiž inťouš na čtyřicet způsobů, který má svůj svět, svoje jednání a nehledí na nic jinýho. Všechno zachraňuje taky, i když trošku normálnějc, zvláštní Emma Roberts, která mi dělá radost v každém filmu. Někdo tvrdí, že je nepříjemná, já s tím takový problém nemám, ba naopak, moc hezky se na ní kouká. Uvidíme, jestli se časem objeví i v nějakém větším filmu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vylhané indie drama, z kterého je na hony cítit konstrukt. Nevadí mi šablonovitost charakterů (hlavní zdeptaný hrdina, sympatická, ale komplikovaná dívčina, nestálý mentor atd.), pokud se tvůrcům podaří vdechnout jim opravdovou osobnost a nevadí mi schematické vystavění podobného typu příběhů, pokud působí přirozeným a plynulým dojmem. V The Art of Getting By však postavy nežijí, pouze plní scenáristou zadané úkoly a přesouvají se z jedné nedomrlé sekvence do druhé, jako by autor předtím nakoukal žánr a musel z něj nutně vyextrahovat všechno, aniž by jakkoliv přemýšlel o vlastních hrdinech a vlastním příběhu (postavy se tak často pohybují na místech, dělají a říkají věci, které byste v jejich věku nečekali). Skvělá alternativa se nabízí v podobě It´s Kind of a Funny Story, který rovněž nabízí možnost docenit talent Emmy Roberts. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama