Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Líbáš jako Bůh mě v rámci mezí příjemně překvapilo, Líbáš jako ďábel jsem už po dvaceti minutách chtěla vypnout a navždy zapomenout, že takový film existuje. Znáte takovou tu základní scénáristickou poučku, podle které by každá scéna měla nějak posunout příběh dále, měla by být důležitá v retrospektivním pohledu nebo by měla divákovi ukázat dosud neznázorněnou vlastnost některého z hrdinů? No tak zatímco západní filmaři "nedůležité" scény z filmů vystříhávají, Marie Poledňáková poskládala za sebe do téměř dvouhodinového celku. Kdyby to bylo vtipné, i bych jí tu příběhovou beznaděj, ve které neustále někomu ujíždí dopravní prostředek, odpustila. Jenže já se (velmi decentně) zasmála jen jednou; u scény s arabskou seznamkou. Zbytek jsem bez jakékoliv snahy o přehánění doslova protrpěla. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Poledňáková se na stará kolena snaží nejspíš přiblížit Troškovi. Na tomto filmu není ani zbla vtipného. Překarikované postavy se jen tak potácejí a zesměšňují sebe i český film. K tomu si připočtěte nechutný product placement co půl minuty a máte tady další divácky úspěšný film - bohužel. :( Hvězda za lokace a kameru. Režisérka se nadobro zaprodala. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemám obecně v lásce české filmy, natáčené v zahraničí. Proč si filmaři a herci chudinky kazí případnou dovolenou prací. Proto jsem se vyhýbal i tomuto, obzvláště, když "jedničku" považuji za slabou. Chvílemi jsem si ale říkal, že je film fajn, obzvláště do poloviny děje, tedy do odletu. Pak jsem ale pochopil i já důvod zdejšího nízkého hodnocení. Zmatený děj, vtip velmi zřídka, nepochopitelné skákání mezi scénami v Maroku a Česku, jakýsi pokus o grotesku, celkově slabý scénář. Ovšem několikrát jsem se zasmál, hlavně díky Jiřímu Bartoškovi, hezky zahrál také Jiří Langmajer, Oldřich Kaiser a výstřih Terezy Kostkové. Zato čeština Kamily Magálové mi trhala uši. Jednou a dost. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Všechny scény v České republice jsou vážně peklo. Tak brutálně nezvládnutý product placement se jen tak nevidí. Celý film doprovází ubohá Maláskova hudba, který vykradl co se dalo a přetvořil do instantní orchestrálky po vzoru socialstických seriálů 80. let. Poslouchat to dvě hodiny bylo nadlidské úsilí. S herním projevem všech zúčastněných jsem byl docela smířený, nijak to nevybočuje od prvního dílu. Celé je to škrobené, přehrávané jako při telenovele. Ale s ohledem pro koho je film především určený to nějak nevadí. Poslední půlhodina už se snaží to celé nějak zakončit, bohužel scenáristicky je to dost katastrofa. Nebýt tak strašné hudby a tak příšerných reklam docela by to ušlo, ale takhle vážně ne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A jsi si jistá, že už se tvůj x-manžel odstěhoval? Já jen, že ve skříni má bermudy a v koupelně štětku.......... Hněv, soucit, žal, odpuštění. Ten film není pokakanej, jen šlápl do hovna. Ovšem scény Evi Holubové jsou Ďábelské. CITÁT - Jóóóó čajíček, marjánka............. Není to vyloženě špatné, dokonce lepší než Líbáš jako Bůh. Jsem se i zasmál. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Celý film byl realizován během 47 natáčecích dní, přičemž 20 se jich odehrálo v Maroku. Štáb tam však pobyl rovných 40 dní. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama