Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Předsvatební cesta do Cassablancy? Eva Holubová jedoucí na velbloudovi? Střelné zbraně, harémy a neuvěřitelné množství pečených placek, eur a Arabů... to teď zřejmě bude nový trend, kterým se bude ubírat český film a la Poledňáková (tedy klasik české komedie). Vtipný tu byl snad jen ten frňák Evy Holubové, jinak to byla krize. Další český film, u kterého se mi chce brečet. Nikoli z přemíry humoru, lásky anebo dojetí, ale z kýčovitého zachycení klasické československé rodinky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl bůhvíjaký zázrak a v mých očích mu druhá projekce jen prospěla. Bojím se ale že to nebude případ Líbáš jako ďábel. Poledňáková moc neví kam se ve vztazích postav dále pohnout a tak místo vztahových propletenců vsadila na exotické dobrodružství. Druhý díl neobsahuje legrační scény a hlavní Helenka je už přímo otravná. Holubová vše zachránit nedokáže a jediný kdo si drží jakousi úroveň je Bartoška. Bambulo! 30% ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Omg + Wtf = Líbáš jako ďábel. Asi stejně tak "dobré" jako předchozí díl. Akorát ještě mnohem víc absurdnější. Fajn, tak scénář je úplnej odpad, je to naprosto o ničem, jako celek je to trapný a blbý, ale na druhou stranu to je chvílema i vtipné. Ovšem můžu říct, že z 90% mě rozesmála pouze Holubová a především díky ní dám tedy alespoň 2*. Tak velká reklama a taková blbost. A což o to, ještě víc děsivé je, že bylo plné kino. Oddechovky (i ty české) mám rád, ale do jisté míry... ()

Rosana odpad!

všechny recenze uživatele

Ježkovy voči! Kdybych nebyla v Maroku, tak bych jim to asi zbaštila... Ale proboha! SPOILER - oni unesou bábu (ať je to kdo chce) a nikdo to neřeší, místo toho nechají pošahané turisty se zbraněmi potulovat po poušti?! A jak si může nějaký socka bandita dovolit 3 ženy? A ani to nebylo vtipný, spíš na hlavu! O čem to vlastně bylo? Než jsem dopsala tento komentář, tak jsem zapomněla, o čem ten film byl. Viděla jsem to vůbec? Nevzpomínám si. Cože? Duben. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Všechny scény v České republice jsou vážně peklo. Tak brutálně nezvládnutý product placement se jen tak nevidí. Celý film doprovází ubohá Maláskova hudba, který vykradl co se dalo a přetvořil do instantní orchestrálky po vzoru socialstických seriálů 80. let. Poslouchat to dvě hodiny bylo nadlidské úsilí. S herním projevem všech zúčastněných jsem byl docela smířený, nijak to nevybočuje od prvního dílu. Celé je to škrobené, přehrávané jako při telenovele. Ale s ohledem pro koho je film především určený to nějak nevadí. Poslední půlhodina už se snaží to celé nějak zakončit, bohužel scenáristicky je to dost katastrofa. Nebýt tak strašné hudby a tak příšerných reklam docela by to ušlo, ale takhle vážně ne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a kvůli podpoře cestovních agentur navrhoval Tunis nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala. (Robbi)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • Natáčení filmu začalo v srpnu 2011 v Praze. O měsíc později se celý štáb přesunul do Maroka. Scéna v přístavu se točila v Essauiře, většina dalších záběrů v Marrakéši. Zajímavé bylo, že společně s českým filmem se zde natáčeli tři další snímky. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama