Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení! Dobře jsem se bavila. Zejména oceňuji Evu Holubovou, postava Bohunky září! " Bambulko, ty mně hledáš?" :-D Jde vyloženě o komedii, takže nějaké ty absurdity a nelogično odpouštím. V porovnání s odpadky, které na nás chrlí česká kinematografie pod názvem "komedie" je tento snímek super. Samozřejmě trpí nějakými těmi neduhy, jako je ne úplně povedený postsynchron, dlouhá stopáž a slabá poslední třetina, ale asi nemůžeme od filmu z našich luhů a hájů čekat zázraky... Naopak mi vyloženě vadily reklamy. Několika sekundový záběr, jak Bohunka připravuje kávu jisté značky, mne udivil a to mne čekaly další a další podobné karamboly. Ale celkově hodnotím kladně a vyjímečně doporučuju vyrazit do kina na český film! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Helena se tady projevila jako taková lehce naivní blbka. Nechat kufry ve vlaku? O veškerou legraci se v tomhle filmu stará Eva Holubová. Scény s ní byly sice bláznivé, ale alespoň jsem se při nich bavila. Ještě byl celkem vtipný výstup Langmajera s Nelou Boudovou, když měli spolu menší dostaveníčko. Bartoška se vždycky někde objevil a něco trefného řekl. Škoda, tenhle příběh zůstal někde napůl cesty. V tom Maroku to na můj vkus mohlo být ještě mnohem bláznivější. Zoru Ullu Keslerovou jsem zřejmě přehlédla jako krajinu, protože jsem si jejího jména všimla teprve v závěrečných titulkách. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Své o tom ví zamilovaná dvojice Helena a František, kteří už nemusí svoji lásku držet v tajnosti. Jejich bývalí partneři jim ve štěstí nebrání a je tedy na místě svůj vztah završit líbánkami v exotickém Maroku, které ovšem nevyjdou podle představ. Na scénu se vrací staří známí z jedničky a vytrapněná a podbízivá komedie s vlezlým product placementem může začít. Český film utržil další ránu blbosti a zmaru. Klady: kompletní herecká sestava z jedničky, exotické lokace. Zápory: trapný scénář z pera paní režisérky, podbízivé vyznění, slovenský přízvuk Magálové, nevtipné hlášky, trapná snaha rozpohybovat film do akčního "spaktáklu", nepovedená zápletka s únosem Holubové, slabomyslné pojetí celého příběhu, Boudová ve spodním prádle, x-tá Langmajerova "donchuanovská" kreace, příšerná hudba, naprosto přepálená stopáž, celý film je úplně zbytečný. Mé hodnocení: 10% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože tomu zdejší hodnocení zatím nenapodívá, od Boha k Ďáblu přineslo děsivou a děsnou propast. Zatímco "jednička" byla vtipná, tady se Poledňáková o vtipy marně snaží. Pamatujete si veletrapnou scénu s mafiánským únosem v Troškově Slunce, senu, erotice? Tak přesně takový je celý Líbáš jako ďábel. Jediný Bartoška s Nárožným jsou stoprocentní a Kaiser tak ze třetiny, ale ostatní jsou totálně na zabití. Když se chci proletět někam k moři, je fajn že mi to nějací blbci za pár záběrů na logo platební karty či kávovaru zaplatí, v tomhle případě by se ale diváci možná i rádi na paní režisérku a její štáb složili, že do Maroka o velikosti středočeského Malešova, kde se jako mimochodem všichni čeští turisti potkávají (klid, nerozčiluj se...) odletí, nic tam nenatočí a všichni tam zůstanou navždy. Dal bych stovku. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

O píď lepší než předchozí líbání s bohem...Záchranou byla perfektní a důvtipná Eva Holubová spolu s charismatem překypující Jiří Langmajer a zbytek zase jenom nevyhnutelná břečka - bohužel. Věřte mi nebo ne, ale existují i horší české filmy a přestože paní Poledňáková nepatří mezi mé oblíbené musím prostě dát 3/5. Jediné co bych tomu vytkla je příliš dlouhá stopáž, která nemá opět půl filmu absolutně co nabídnout a další akční půlka to příliš nevyvažuje. Tak tedy přespříliš akce ve stylu komediální bondovky a trochu té Daniele Steel a Rosamunde Pilcher jak bývá v ČR zvykem. Dívala jsem se na jakési krátké video o natáčení tohoto filmu a ten pouhý sestřih s vtípky a nepovedenými scénami a zpovědmi herců byl zajímavější než film jako celek - to zrovna nevěstí nic dobrého. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Marie Poledňáková při závěrečné klapce natáčení prohlásila, že se jedná o její poslední film. (gogos)
  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a kvůli podpoře cestovních agentur navrhoval Tunis nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala. (Robbi)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama