Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý portrét dvoch mladých amerických dievčat, po ktorých sa v roku 2007 zľahla zem. Doslova. Väčšina prvej hodiny je zoznámenie sa s povahou a životom oboch dievčat, ktoré je zrkadlovým opakom, a sledujeme ich pri bežných voľnočasových aktivitách americkej omladiny. Približne po 40 minútach nastáva zlom - Megan a Amy spoznávajú na internete mladíka menom Josh. Krátko na to bez stopy Megan zmizne a rozbieha sa rozsiahle pátranie, pokrývané reportážami a rozhovormi s rodinou, známymi a vyšetrovateľmi. O 3 týždne neskôr mizne aj Amy, a film sa dostáva do finálnej fázy. Nasleduje 22 minút číreho mrazivého depresívneho hypno-pekla, ktoré rozhodne nie je pre každého. Mučenie, znásilnenie a pochovanie za živa v dlhých, nezostrihaných scénach bez čohokoľvek, čo by narúšalo autentickosť, vám rozožerie mozog za živa. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Megan is missing je jeden z mála filmů, kterému se podařilo dostat Hulka téměř na kolena. Nikoliv pro nějakou nadnesenou a vizualizovanou přehlídku řeznického řemesla, ale pro neosobní sadismus, s jakým únosce jednal se svou obětí. Nechci psát, že jsem ještě něco takového neviděl, nejspíš ano, už toho mám filmově za sebou docela dost, ale v tomto nekompromisním podání , kde found footage ještě zvyšuje působivost, to vnímavého jedince (otce) roztrhá na kusy. No, tohle už opravdu nechci nikdy vidět. Zapomenuta první půle prakticky jen s ukázkami průměrných amerických puberťáků, za jejichž způsob výchovy bych rodiče nakopal a odpuštěn i z mého pohledu "unkošer" monolog Amy před koncem. Čtyři ze strachu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Hodnotím o něco výš, kvůli užitečnosti takového snímku. Půlka filmu jsou únavné a ,,poučné,, tlachy tupých čtrnáctek. Pak šok z fotek probere, nicméně si člověk uvědomí, že snímky nejsou autentické a děsivost poklesne. To platí i pro závěrečnou nahrávku. Nicméně představivost pracuje, takže je to hustý pořád docela dost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Vo filme sa niekoľkokrát odkazuje na film Sedem (1995). Je to zámer režiséra Michaela Goia, ktorého cieľom bolo, aby film vyznel rovnako znepokojivo ako Sedem. (Arsenal83)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama