Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej vývar. A zároveň prostě i varování, je tomu tak, že dneska už takle mladý a je to čím dál horší. Vystavujou se, chatujou všude, všechny tyhle internety zakázat. Ať už tohle je podle pravdy nebo ne, takovejch případů je mraky a klidně takle to probíhat může, je to něco neuvěřitelnýho a zlýho, ale prostě to je.. Ty záběry byly kolikrát šílený. Člověk by to z principu měl hodnotit špatně za tu zvrácenost, ale ono to má něco do sebe do všech ohledů a mělo by to maximálně pomoct, ale nijak se to zatim neprosadilo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu času sledujete "bežný" pubertálny život. Megan sa v 14 rokoch totiž nejako moc nerozpakuje vyfajčiť každému druhému na počkanie. Ale tak, každý by mal mať v jej veku nejaký koníček. Následne sa do toho naserie Josh. Záver je skutočne nepríjemne naturálne necitlivý a prináša vlastne silné finále. Bohužiaľ to nedokázalo vyvážiť tú pridlhú predohru. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Deviantní jedinci z naší společnosti nikdy nevymizí, ale jednoho dne může prostřednictvím neuvážené internetové komunikace s nimi navždy zmizet vaše nezletilá dcera, pokud ji necháte bez patřičného dozoru. Tak jak se to stalo dvěma nerozlučným kamarádkám, jejichž životy vyhasly v pouhých čtrnácti letech. Tento šokující film natočený podle skutečných událostí chce nejen před tímto varovat. Příběh pojednává, jak už bylo napsáno, o dvou dívkách z rozdílných sociálních poměrů, které spolu tráví poslední dny před svým zmizením. Megan byla na svůj věk vyzrálá, ale jinak naivní holka a citlivá Amy byla spíše v jejím vleku, tak nějak podvědomě se s ní snažila srovnat krok třeba prostřednictvím bujarých párty anebo chatováním s člověkem vystupujícím na netu pod falešnou identitou mladíka příjemného zevnějšku se zájmem o skejt. Film je rekonstrukcí těchto událostí a je natočen dokumentární formou při níž využívá záznamy telefonních hovorů dívek anebo se Amy většinu času se svojí kamarádkou Megan natáčejí na nově pořízenou videokameru popřípadě jsou na skypu s úchylem. Film si schovává ještě něco navíc, nejdříve je unesena Megan a po následném zmizení Amy následuje soda, která zamává i s velmi otrlým divákem za kterého jsem se až do tohoto filmu považoval. Realistická syrovost a nechutně depresivní mrazivost, která z filmu minutu za minutou vzrůstá nemá z mého pohledu konkurenci a diváka v tu chvíli staví do role bezmocného pozorovatele trpícího spolu s dívkami. Viděl jsem toho hodně, většinou některé drsně se tvářící horory mně připadaly nakonec svým vyzněním celkem krotké, ale tady jsem byl jak přikovaný, naprosto bezmocný těm holkám v jejich utrpení pomoci a jen jsem šokovaně sledoval tu jejich beznaděj. Jen jsem si přál, aby film skončil. Pro toho odporného úchyla, kterému celý film není vidět do obličeje a zpočátku promlouvá na dívky hororově mrazivým hlasem z compu, totiž není žádný trest dost dobrý. Snad poprvé mně po filmu nebylo dobře a neudělal jsem dobře, když jsem si ho před Vánoci pustil. Co se mně na něm asi tak mohlo líbit?! Film to byl přímo odporný, ale to byl asi jeho účel. 100% za maximální odpornost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Megan is missing je jeden z mála filmů, kterému se podařilo dostat Hulka téměř na kolena. Nikoliv pro nějakou nadnesenou a vizualizovanou přehlídku řeznického řemesla, ale pro neosobní sadismus, s jakým únosce jednal se svou obětí. Nechci psát, že jsem ještě něco takového neviděl, nejspíš ano, už toho mám filmově za sebou docela dost, ale v tomto nekompromisním podání , kde found footage ještě zvyšuje působivost, to vnímavého jedince (otce) roztrhá na kusy. No, tohle už opravdu nechci nikdy vidět. Zapomenuta první půle prakticky jen s ukázkami průměrných amerických puberťáků, za jejichž způsob výchovy bych rodiče nakopal a odpuštěn i z mého pohledu "unkošer" monolog Amy před koncem. Čtyři ze strachu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama