Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Naprostý otřes. Dlouho se mi nestalo, že by mi nějaký obraz z filmu utkvěl v hlavě ještě dlouho po shlédnutí filmu. Na co ale nezapomenu je momentka, kdy se otevřel modrý sud a v něm naložená Megan... i když bylo jasný že tam bude protože vrah kolem něj furt chodil a byl tam jak pěst na oko... a úplně nejděsivější je ta věta předtím "You wanna go home? Ok. I'm gonna close you in this barrel, cause I don't want you to know where I live, ok?"a ta třináctka se ho chytne za ruku a řekne jen "ok..." ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

DOSŤ nízkorozpočtový pokus šokovať, s dobrým úmyslom ale menej dobrým spracovaním. Hodina blbých kecov, rádoby znepokojivých náznakov že "sa deje niečo nekalé" - žiaľ miestami až trochu komických, trochu detskej hry na reálnosť (Pri televíznych novinách a rekonštrukcií únosu nastupoval až blažený EdWoodovský úsmev) a oničom skajpovania dvadsaťročných kurvičiek hrajúcich sa na 13ročné dievčatká nasledovaná príjemne mrazivo chladnou dvadsaťminútovkou pôsobiacou po tom strašne pomalom rozbehu ako sympaticky sadistický kopanec do diváka, vďaka ktorému táto nudná konverzačka nabrala nejakú úroveň a dokonca aj určitú myšlienku. Z takto aktuálneho a pôsobivého námetu sa určite dalo vyťažiť omnoho viac, hoci nemôžem povedať že by som ľutoval čas ktorý som do filmu dal. Silné 2* alebo slabé 3*, zatiaľ takto. :) A nápad "Povinne púšťať na základných školách" je trochu pritiahnutý za vlasy ale určite má niečo do seba. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)
  • Kvôli zobrazovaniu sexuálneho násilia a brutálnych obrázkov násilia sa Nový Zéland rozhodol film zakázať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama