Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z hororů , které už nikdy nechci vidět jelikož posledních 30 minut na mě těžce zapůsobilo. Bohužel zbytek je totální vata kde se dozvíme, že 14 letá holka je lehká děva co kouří penisy na počkání má kamarádku pannu , které o tom vykládá a pak zmizí postupně jedna i druhá. P.s. ohledně toho záběru z kamer nevím jestli je pravý nebo není a řešit to nemíním, ale řekl bych, že se to zoomuje kvůli tomu, aby ji někdo detailně poznal je jasné, že kdyby tam daly záběr z kilometra vidí lidi prd. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Hodnotím o něco výš, kvůli užitečnosti takového snímku. Půlka filmu jsou únavné a ,,poučné,, tlachy tupých čtrnáctek. Pak šok z fotek probere, nicméně si člověk uvědomí, že snímky nejsou autentické a děsivost poklesne. To platí i pro závěrečnou nahrávku. Nicméně představivost pracuje, takže je to hustý pořád docela dost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chce to být sociálně uvědomělé, realistické a tíživé, místo toho je to (postupně) otravné, nudné a směšné. A až v pár posledních minutách teda taky trochu tíživé a silné, no. Kdyby se hlavní čtrnáctiletá (!) postava nechovala jako kurvička (byť chápu, že jednou z funkcí toho filmu mělo být upozornění na to, proč a jak se z dítěte něco takového může stát), měl by její osud na diváka větší dopad. Takhle je to jen na všech frontách nepříjemné a otupující. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečná hororová časť s únoscom nebola vôbec márna, ale všetko ostatné stálo naozaj za nič. Správanie 13 a 14-ročného dievčaťa považujem za nesmierne neautentické a väčšinu času priam iritujúce. A keďže som sa s ich životmi nevedel ani za mak stotožniť, bolo mi prakticky jedno, čo s nimi muž s prezývkou Josh nakoniec spraví. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)

Reklama

Reklama