Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (299)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vypilovaný scenár a chápajúca réžia, ktorá sa nikam neponáhľa a na nič netlačí, sú viac než solídnym základom pre herecké výkony, ktoré dnes tvoria asi najživotaschopnejšiu zložku celého filmu. Robert Carlyle a spol. pôsobia ako najzohratejšia kapela, v ktorej každý podáva mimoriadny (a odvážny!) individuálny výkon, nikto však nevyčnieva. Je to reťaz podnetov a reakcií, stopercentne kolektívna záležitosť, odovzdaná služba celku. Poctivo odskúšané, pred kamerou potom presné a suverénne až tak, že je priestor a čas koreniť to drobnými, takmer nepostrehnuteľnými improvizáciami, ktoré celý tento malý-veľký príbeh ešte viac poľudšťujú. V tejto rovine neopozerateľné. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Britským komediím moc neholduju, protože mi zkrátka jejich humor přijde strašně suchý, ale u tohohle jsem se fakt bavil. Nezapomenutelné scény ("Kůň" na zkoušce, hlavní hrdinové utíkají v těsných tangáčích), nezapomenutelné hlášky ("Já nejsem kuřecí stehno!!"), skvělí herci (Addy, Carlyle, Wilkinson, Barber) tvoří ve výsledku komedii, na kterou se rozhodně ještě podívám. A závěrečný striptýz byl naprosto boží!!!!! A to jsem hetero. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Do Naha!!! Na prvni pohled ani o nic jineho ve filmu nejde. Skupinka sesti looseru, kteri nemaji praci se rozhodne vydelat penize zdanlive jednoduchym zpusobem, ale jak postupne zjistuji, neni to tak lehke jak se zdalo. K hercum nemam ani jednu namitku, Rober Carlyle, Mark Addy, Tom Wilkinson a dalsi hraji dokonale a clovek jim opravdu veri, ze se kvuli vidine rychle nabytych penez hodlaji skutecne svleknout. Film je take prospikovan tradicne suchym anglickym humorem a clovek mnohdy nevi ma-li se hlavnim hrdinum smat nebo je litovat. Ale netoci se to vsechno jen kolem striptyzu i kdyz je to hlavni dejova linie, ve filmu najdeme trochu hlubsi myslenku, kterou si kazdy musi najit sam. Ale hlavne se jedna o skvelou komedii, jednu z nejlepsich britskych komedii za posledni roky a scena v bance, kdyz zazni hudba je opravdu jedinecna!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Britský a český humor mají spoustu společného. Už scénka loupeže, kdy jedna z postav říká: ,,Proboha, my krademe!" a jiná odpovídá:,,Nekrademe, jen přenášíme..." je jak vystřižená z klasické české komedie. Myslím postarší české komedie, jelikož podobná současná by se zvrhla ještě v něco horšího než Nahota na prodej či Playgirls... Nu a Američani, ti by z toho udělali taky pěknou čuňárnu, akorát že by většinu filmu přenesli do jadrné mluvy a přidali tolik v USA oblíbený fekální humor...Tož zaplaťbůh za ty komédie anglický! ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská komedie o partě smolařů, kteří se pokusí vydělat nějaké peníze pomocí striptýzové show. Už jen ten nápad zní naprosto šíleně a divákovi tak musí být jasné, že o zábavu tady rozhodně nebude nouze. K výbornému komediálnímu námětu si pak ještě přičtěte skvělé herce, kteří člověka dokážou v každé komické scéně rozesmát. Ústřední parta je sice poněkud nesourodá a zpočátku i lehce neohrabaná, ale možná právě proto jim divák tak fandí. Hlavní hrdinové se postupně vypracují a nakonec jsou připraveni předvést skutečně profesionální výkon. Kromě úžasného humoru se mi na tomto filmu líbí také chytlavé písničky a zajímavé prostředí města Sheffieldu, které už má lepší časy očividně za sebou. Komedie Do naha! je rozhodně filmem, který navodí každému člověku dobrou náladu a vykouzlí mu úsměv na rtech. Je dobrým příkladem toho, že život je potřeba brát s nadhledem a i když to někdy nestojí za nic, nijak to nebrání tomu, aby si člověk neužil trochu té legrace. Tento film tedy rozhodně každému doporučuji. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Novozélandskí dramatici Anthony McCarten a Stephen Sinclair podali v roku 1998 žalobu vo výške 180 miliónov libier na producentov filmu. Tvrdili, že film vykradol ich hru "Ladies Night", ktorá mala turné po Británii aj na Novom Zélande. Spor bol nakoniec vyrovnaný mimosúdne. (Arsenal83)
  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama