VOD (1)
Obsahy(1)
Třetí pořad TV Prima se Zdeňkem Pohlreichem se týká grilování. "Šéf" nás seznámí nejen s mnoha novými recepty, ale také s radami ke správné přípravě a samotnému grilování nejrůznějších lahůdek. A navíc se prostřednictvím Haliny Pawlowské dozvíme něco o Zdeňkově životě.
Témata jednotlivých dílů:
1. Steaky
2. Burgery
3. Kotlety
4. Ryby
5. Drůbež
6. Speciality
(Deco.20)
Recenze (142)
Šéf tentokrát ukazuje, co umí nejen jako manažer, ale také coby kuchař. Jazyková brilantnost zůstává ("Jestli si myslíte, že to půjde uvařit jinak, tak vás přejedu motorkou a zacouvám") a velkým kladem je rovněž fakt, že ZP jako jedna z mála českých celebrit pouze neplká o tom, co a jak by se mělo zlepšit, ale ve svém oboru to také umí lépe udělat. Kdybychom to přirovnali k české politické situaci, pak ANO, ŠÉFE! by bylo takovým obecným návodem, jak progresivně a efektivně vést stát, a ŠÉF NA GRILU by mohl zastávat funkci praktických ukázek politikových dovedností při řešení jednotlivých problémů. Je ale potřeba začít od našich žaludků, až pak je na řadě státní správa. Snad se někdy podobného politického Pohlreicha dočkáme. Václav Moravec toho zatím není schopen. Ve svém pořadu vytváří pouhou paralelu obyčejným kulinářským pořadům, v nichž vaří osoby z lidu (tu lépe, tu hůře). ()
Jediný kuchař na českých obrazovkách, který se proslavil pořadem o nevaření, ale o vedení podniku. Ale v tomto pořadu už vaří a to jen na grilu. Celkem příjemný pořad o tom, co vše se dá na grilu připravit a navíc to máme odvyprávěný životopis Zdeňka Pohlreicha za doprovodu Haliny Pawlowské. EDIT: Ve druhé řadě už Halina není a je to jen o grilu, ale je to nudnější a navíc jednotlivé díly nemají nějaký ucelené koncept jako v první řadě (třeba jen burgery nebo jen ryby atd.) ()
Konečně po všech těch Babicích, co v televizi najdete, pustili ke slovu odborníka. Zdeněk Pohlreich předvádí své typické umění založené na minimalismu kuchyňského prostředí a stavěné na kvalitě surovin, jejich dostupnosti a poměru ceny. Navíc se dočkáme i jisté osvěty a tradičního Pohlreichovského humoru. Ovšem, co mi nikdo nevysvětlí, který manažer nacpal do jeho pořadu Halinu Pawlovskou. To i Gejza ze statku by zpovídal Zdenka Pohlreicha lépe, pokud už to v pořadu musí být. Proč je to tímto zmrvené, nevím, ale beru to jako nutné zlo, které musím překlenout, abych se více dozvěděl o vaření a o Zdeňkovi Pohlreichovi. ()
Pořad, ve kterém Pohlreich nemůže a ani nechce být tak vtipný jako když mohl někoho/něco konfrontovat. Ale to vůbec nevadí, celý pořad je spíše o receptech a hlavně všeobecných radách jak se kterou surovinou zacházet. Vzhledem k tomu, co jsem viděl a zažil na různých garden-party, je tento pořad velmi potřebný a přínosný. Alespoň pro mě. ()
Je s podivem, že čím více se ZP věnuje tomu hlavnímu v jeho pořadech - tedy jídlu, tím víc lidí brblá. Tak mě napadá, jestli tu obecně nedošlo k disinterpretaci záměru páně šéfkuchařova, když vlezl na naše obrazovky - on to určitě nedělal z toho pohnutku, že měl bytostnou potřebu Čechy naučit novým výrazům k nadávání a stěžování si. ()
Galerie (9)
Zajímavosti (2)
- V třetí epizodě druhé série pořadu na sebe Zdeněk Pohlreich prozradil, že má doma 4 kočky. (MTHRFCKR)
- Původně se před spoluprací s Halinou Pawlowskou uvažovalo o Františku Ringo Čechovi, který měl v pořadu vystupovat coby zvědavý soused. (Fenk)
Reklama