Reklama

Reklama

Magické hory

(seriál)
  • Česko Magické hory Čech a Moravy
Česko, (2009–2011), 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Putování s Květou Fialovou a Václavem Cílkem za pamětí a tajemstvím našich kultovních hor.
České a moravské hory, jejich vznik, historie a mýty osobitým pohledem geologa, spisovatele a filozofa RNDr. Václava Cílka a herečky Květy Fialové. Jsou to příběhy o krajině, životě hor a lidí, kteří je postupně obývali, o jejich smyslu pro člověka. Jakoby Květa s Václavem vyrazili ve stopách Karla Hynka Máchy hledat svou „vlastní horu, vlastní osu světa, svou axem mundi…“. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Cílek má strašně načteno a umí to pospojovat. Možná je divnej, ale co, tomuhle rozumí a mýty se musí živit , jinak zaniknou. Na druhou stranu ho doprovazi super píča 3000 která se nedá vystát ani jednu větu . Nakonec se seriál uchýlí k málo informacím a jen objímání stromů... Bohužel , některé jiné Cílkovy "projekty" jsou určitě lepší ! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takovej nějakej neuchopitelně oslintanej seriál, v němž Cílkovo moudrosloví nebetyčně nudí a paní Fialová bohužel nedokáže nabídnout víc než své kolovrátkové rádobymystično. Ústřední dvojice putuje sem a tam, Cílkojc Venda až onanisticky slintá jednu chytrost za druhou a Květuš za souhlasného přikyvování vypouští věty bez jakékoli vnitřní relace. Po druhém díle jsem se rozhodl opustit tuto trýznivou zkušenost a věnovat se něčemu méně bolestnému. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Václav Cílek, přestože je vědec, geolog, vždy tíhnul k magičnu. Trošku ale přestřelil s Květou Fialovou, kterou sice mám rád, ale přece jen...z jejich rozhovorů čiší až moc velký kontrast mezi vzdělaným člověkem a mystikem amatérem. Na rozdíl od uživatele 6th Sun je mi milejší ten první přístup. Obdivuji hluboké znalosti Václava Cílka a jeho lásku k místům, o kterých vypráví. I ten duchovní náhled dokáže podat lépe než Květa Fialová. Každopádně si cením každého díla, které představuje a oslavuje krásná a zajímavá místa naší krajiny. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahaha, opomíjeje klidně vše předchozí, jigizlivě se musím smát, jak ve šťastně třináctém konečně konečném dílu tohohle užvaněně pitomého >veledíla< se nám paní vědma plujíce se svým mudrlantem kocábkou po velestoce Vltavské v eufórii rozkecala, že v Brně není žádná řeka... Ejhle! Slunečko svítilo, Cílek to cíleně prudce zakecal, pak vylezli na Petřín, srandy plnej kopec, čarodějnice ošukala strom (jó ten Petřín, láská je láskááá... ;o) a smích byl zase jednou na Smíchově... 8-D . . . Ale to se zase jednou bába zasloužilá trafikantka spletla, na jedné z těch našich dvou řek bych řek že máme dokonce i přehradu! (Dohledej si kažej sám) - - - P.S. A taky máme v Brnisku jednu magickou kultovní horu! Jmenuje se "Kraví" a hledá se tam na ní mimo jiné i blbost lidská ve hvězdách! Viz http://kravihora.hvezdarna.cz/index.php?sekce=v_case . Tož jednou tam za vás paninko zasadíme seminko. Fí/jalový... %-[] - - - - - (Průběžně sledováno v letní časy na >magie zbaveném prostoru< , hodnocení v průběhu 18.6.2011, komentář zde šmytec nakonec vysmátý jako devětadvacátý - 8.9.2011) ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

I když jsem velký milovník dokumentů ... vážně nemůžu dát víc než 2** tedy sotva kolem 50%. Ovlivněn kvalitou seriálu Podzemní Čechy jsem se těšil, ale následovalo zklamání. Pan Cílek kterého si jinak vážím tentokrát moc řeší ono „rádoby-tajemno“ a totálně vše shazuje už evidentně „psychicky narušená“ Květa Fialová. Po pár dílech to musím vzdát - tohle je na mě moc. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama