Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zjištění - Ukrajina je nejzkorumpovanější zemí na světě. To mě překvapilo. Jinak mě ale příběh dvou mlátiček zajímal asi jako to, že venku fouká. Ano, samozřejmě musím uznat nesporné sportovní úspěchy obou bratrů, ale jelikož mě box vážně nikdy nepřitáhl, nelíbil se mi moc ani dokument o něm. 55% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Takto nejako by mal dobrý životopisný dokument vyzerať. Pohrabať sa v archívoch, urobiť časovú následnosť, vyjadrenia rodiny a známych, okoreniť nejakým "son of a bitchom" typu Dona Kinga. A samozrejme dať tam nádherné detaily bitiek z kritických okamihov kariéry. Kličkovcov som dlho nemusel, mal som rád živočíšne typy a la Mike Tyson, no tento dokument zväčšil moje sympatie k bratskej dvojici. Dozvedel som sa dosť vecí zo zákulisia a tak to má byť. ()

Reklama

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Príjemné zhrnutie toho najdôležitejšieho o boxerskych surodencoch. Ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako stroje, no v tomto dokumente sú predstavený ako ľudia,ktorí si idú čestne za svojimi snami. Niektoré zápasy by mohli byť viacej rozobraté a miestami nastanú nudné momenty resp.to stratí to svoje boxerske tempo, ale inak by mal byť každý aj nefanušík boxu spokojný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S boxem to mám asi tak: Naživo, případně z televizního záznamu by mě tyhle otloukací zápasy nejspíš děsně nudily a neviděl bych v nich nic jiného, než že se jeden hromotluk snaží toho druhého naklepat jako řízek. Chyběl by mi v tom zkrátka příběh, jakákoliv motivace, nějaký "cíl" (a pozor, "cíl" neznamená jen "vítězství"), ke kterému se chce boxer promlátit. Když ale vidím příběhy z ringu ve filmu (Zuřící býk, Rocky, Million Dollar Baby, Někdo tam nahoře mě má rád, Boxer a smrť...) či v dokumentu, jakým je právě Kličko, kde ten příběh je, jsem rázem spokojený. Co se týče tohoto snímku, ten má výhodu především v obou hlavních protagonistech, nesmírně sympatických bratrech Kličkových, a pak v tom, že jej natočili Němci, kteří jsou na "jejich" Ukrajince právem hrdí. Některé záběry se vryly do paměti (ano, hlavně Vitalijův zápas s roztrženým okem), chválím citlivě natočenou rodinnou minulost a minimum sentimentu. Čtyři a kus. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oba bouchající bratři, jejichž buňky evidentně byly příznivě ovlivněny černobylskou radioaktivitou, jsou mi celkem sympatičtí, ale tento dokument nikoli. Na můj vkus se totiž málo boxovalo, moc se zpomalovaly záběry poletujících pěstiček a příliš prostoru dostalo tlachání nezajímavých lidí, kolem kterých Kličkovci někdy v životě prošli. Asi jsem potřeboval přímočařejší direkt mezi oči. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama