Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nástup bratrů Kličků do zaplněné Auf Schalke Arény v průmyslovém Gelsenkirchenu za dunění AC/DC je uno perfetto! Oba bratři jsou výbornými modifikacemi sovětské mašiny, jež dávala Rockymu ve státech pořádně zabrat. Vitalij v mládí našel proti tankovou minu a jediné místo, kde jí doma mohl schovat byl prostor pod otcovou postelí - to muselo být výchovných lepanců! Unikátní záběry z Černobylu, kde rodina Kličků pobývala - vojáci se proti ozáření chrání ústními rouškami a "dobrovolníci" odhazují shořelé radioaktivní palivo lopatami - RESPECT! (psáno s C kvůli globálnosti) Bratři Kličkové: "Naším hostem byl i Chuck Norris". Vitalij: "U nás v Sajuze jsme měli jeden druh sýra - jmenoval se prostě sýr. Prvně přijedu do států a říkám si: Na co potřebují sto druhů sýrů? První den v USA jsem ochutnal Coca-Colu - byla tak dobrá, že jsem jí chtěl vypít celý kýbl". Strhující dokument o bratrech, jež povstali z popela jak fénixové a dobili svět. 100% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pokud vás alespoň trochu zajímá svět profesionálního boxu, jistě by vám neměl uniknout dokument sumírující život sourozenecké dvojice bratří Kličků. Dočkáte se zde nejen krátkých ukázek z klíčových zápasů, které předznamenávaly jejich profesionální vzestupy a pády, ale i rozhovory s trenéry, rodiči a krátkými pohledy do dětství, rozdíly mezi bratry. Zejména jejich mládí v Sovětském svazu, kdy rodina cestovala po štacích s otcem, profesionálním vojákem, formovala jejich myšlení. Černobylská tragédie a první návštěvy západního kapitalistického světa znamenaly velké změny, které by zamávaly s každým člověkem, ať sportovcem či nesportovcem. Železná vůle a zásadovost jim nakonec pomohla obstát i v cizím nebezpečném světě. Klobouk dolů před tím, co dokázali a stále ještě dokazují. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý mi sedí - dozviem sa niečo o športe, ale aj o samtných športovcoch ako ľuďoch. Bratia Klitschkovci sú naozaj unikátni, pretože obaja sa stali majstrami vo svojej kategórii. Ešte včera som o nich nevedela dokopy nič a hľadela na nich ako na dvojmetrové nesympatické gorily, ktoré svojim úderom zanechavajú súperovi "pamiatku" do budúcnosti:) Dnes je to inak. Človek by akosi automaticky očakával, že boxer ďalej ako za ohradou ringu bojovať nebude. Ale oni sú majstri sveta, ktorí sa dostali z ťažkých podmienok, navyše sú vzdelaní, rozhľadení, vedia vystupovať a bojujú za demokraciu vo svojej rodnej vlasti. A v ringu nikdy nenastúpia proti sebe. To nie je málo. Je to veľmi chytľavo natočené a Klitschkovci majú aj prostredníctvom tohto dokumentu najlepšiu reklamu. A myslím, že si ju zaslúžia. Box ako šport (z rozumných dôvodov) neobľubujem, ale musím uznať, že títo chlapi sú makači a pre šport ako taký je len a len dobre, že sa stali šampiónmi. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Nemám moc, co bych dodal. Takhle si představuji poutavý dokumentární film. Akorát jsem měl hrozný problém je od sebe rozeznat, měli ji dát nějaké jmenovky, protože si jsou fakt neskutečně podobní. Patří jim můj respekt za to, co v boxu dokázali, ale hlavně za to, že zůstali pořád nerozlučnými bratry. 88% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama