Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Seriózně nudný (jako Kličkovci sami), zato objektivní dokument sester Kličkových - od jejich počátků na Ukrajině v Černobylu, přes analýzy jejich nejdůležitějších zápasů až do současnosti. Nejvíc pozornosti se samozřejmě věnuje památnému zápasu Vitaliho s Lennoxem Lewisem, kdy Lennox téměř rozpáral rukavicí Vitaliho levou půlku obličeje. Konečně jsme také mohli vidět a slyšet výpověď samotného doktora, který spravedlivě zápas ukončil ve prospěch Lewise, ačkoliv Vitali vedl u rozhodčích o 2 blbé body. Vitalimu hrozilo poškození tepen kolem oka a ránu mu lékař musel zašívat nadvakrát, nejdřív vnitřek 60 stehy a zvenku 120 stehy! Ještě někdo pochybuje, že šlo o neoprávněný ukončení zápasu? I kdyby fight pokračoval, Vitali by skončil buď s trvalými následky nebo na zemi, protože karta se stejně obrácela. Viz. Lewisův monstr zvedák na bradu Vitaliho v 6.kole. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Nemám moc, co bych dodal. Takhle si představuji poutavý dokumentární film. Akorát jsem měl hrozný problém je od sebe rozeznat, měli ji dát nějaké jmenovky, protože si jsou fakt neskutečně podobní. Patří jim můj respekt za to, co v boxu dokázali, ale hlavně za to, že zůstali pořád nerozlučnými bratry. 88% ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

výborný dokument, po jehož zhlédnutí musíte před oběma bratry smeknout, i pokud jste (třeba jako já) boxem naprosto nedotčeni.. sledovat jednak vyrůstání a jednak vzestupy i pády obou Kličků je zajímavé, poučné i zábavné, takže se téhle podívané rozhodně nebojte ani v případě, že veškeré vaše znalosti ohledně boxu končí tím, že víte, že kdysi boxoval nějaký Muhammad Ali, že Mike Tyson komusi ukousl kus ucha a že v současnosti jsou tu bratři Kličkové, kteří ovládají těžkou váhu.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výborně naservírovaný dokument o největší bratrské legendě boxerského sportu. Nabízí detailní nahlédnutí do životů a kariéry těchto boxerů i pro lidi, kteří o nich slyšeli pouze někde v televizi. Nutno říct, že si bráškové prožili zajímavý život, takže je skutečně o čem vyprávět. Dokument je velmi zajímavý a plný dramatických momentů. Nabízí nejenom nahlédnutí do světa boxu, ale mapuje třeba i dřívější život na Ukrajině a vlastně i v celém CCCP. Všem doporučuji. Dokonce i těm, které box a ani sport totálně nezajímá. 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rešpekt a pokora! Slová, ktoré vyjadrujú môj obdiv k filmu, o ktorom som mal predstavu, že sa bude niesť v duchu glorifikácie týchto slávnych bratov. Mýlil som sa, je to ukážkový dokument, ktorý treba vidieť! Tie dve slová zároveň znejú ako motto, či životná filozofia týchto výnimočných osobností. Odteraz sa už na ich zápasy pozerám z úplne inej perspektívy a úprimne im držím palce vo všetkých sférach života. 90%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama