Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

KoRniky 

všechny recenze uživatele

O boxu jsem si vždycky myslela, že je to sport pro úplné blbce, co nemají nic v hlavě, a tak si ji za peníze nechají donekonečna otloukat podobnými dutohlavými opičáky, a ještě si u toho sem tam ukousnou ucho. Stejné jsem si myslela, když mě v sobotu přítel donutil podívat se s ním na zápas Klitschka a Furyho, že Klitschko je nejlepší na světě a bla bla... no zápas mě teda nebavil, já jsem čekala jedno K.O. za druhým a nějakou krev, a místo toho tam kolem sebe jen poskakovali přesně jako opičáci, a většinu času se ''objímali''. A Klitschko to ještě ke všemu prohrál. Ale nějak mi to zůstalo v hlavě, a tak jsem si o den později zadala na youtube Klitschkovo jméno, že se podívám, jak vypadaly nějaké jeho úspěšnější zápasy. Ale první, co mi na youtube vyskočilo byl dokument Klitschko Brothers. A tak jsem to zapla, a moc se mi to líbilo. Příběh dvou bratrů, kteří se z ničeho vyšplhali až na vrchol, ale udrželi si zdravý rozum a zásady a pokoru. Určitě se mi to taky líbilo proto, že jsou to kluci z Ukrajiny a né někde z Ameriky, přeci jen je mi takový příběh bližší k srdci. Box mě sice pořád nebere, ale rozhodně jsem na něj trošku změnila názor díky bratrům Klitschkovým. ()

Ducke 

všechny recenze uživatele

Mnozí o nich tvrdí, že ničí Box, já mezi ně nepatřím, je úžasné sledovat, kolik let si pořád dokazují, jak se dokáží udržet na vrcholu a a ani jednou neselhat. Moc se mi líbilo, jak film ukázuje jejich životní pouť, abychom viděli, že jsou to taky lidé jako my všichni ostatní. A fandící Hayden Panettiere byla jen bonbónek na dortu. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc prima životopisný film o dvou sympatických bratrech a nesympatickém boxu. To, co jsem viděla, je opravdu někdy na hraně života a ty rozmlácené obličeje toho byly dokladem. Nedivím se mamce, že její mateřský pud jí pomohl v jejím rozhodnutí nic nevidět, ale hlavně slyšet, že to přežili. Celá ta rodina na mě působila, že si prožili své a přes ideje té doby, která jim byla všude vnucovaná si udrželi kluci zdravý rozum. A Coca cola v USA pak s nimi zamávala, ten strašlivý kapitalistický svět..........ale mňam, to byl jeden z momentů, kdy jsem se musela smát. Myslím, že i Černobyl otevřel oči jejich taťkovi, když slyšel, co se říká v médiích, ale sám byl svědkem něčeho zcela odlišného a jsem přesvědčená, že nebýt vyboxovaných peněz, tak už kluci tátu nemají. Ale to se musí vidět. Jak nemám box ráda, tak tenhle film mně sednul. A kluky jsem si pletla každou chvíli, jak si byli podobní:-) ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama