Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (488)

oondra 

všechny recenze uživatele

Po první serii jsem dával pět hvězdiček, ale teď (po 8dílech druhé série) musím ubrat na čtyři! První série měla spád a nenudila ale začínám mít strach, aby z toho tvůrci neudělali další Lost (obzvláště, když je to od nich), kde budu čekat na konec dalších 5 let. Jen doufám, že nebudu s každou sérií ubírat hvězdičku!! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Believing in even the possibility of a happy ending is a very powerful thing. Pro mě osobně velice příjemné překvapení, propletení pohádkového světa s tím skutečným je hodně originální. Navíc nám pilot nabídl zajímavý příběh Emmy, které se za dveřmi zčista jasna zjevilo její dítě, jenž kdysi dala k adopci. Baví mě sledovat, jak se s tím postupně Emma v podání úžasné Jennifer Morrisonové vypořádává, přiznám se, že dění ve světě pohádek mě baví o něco méně a občas mi prostě připadá až příliš kýčovité.Nemluvě o dialozích, ze kterých mi je občas trapně za samotné postavy. Čím dál víc se mi nechce OUAT sledovat.. . Oblíbené postavy: Emma, Snow, Red. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Pohádkové části na mě působily trochu uměle ("papundeklová" výprava), takže mě příliš neoslovily, na rozdíl od té civilní části. Ta se mi líbila hodně. Zatím tedy lehce rozporuplné pocity, ale Robert Carlyle mě rozhodně navnadil na další díl. / Po třetím dílu hodnotím seriál velmi kladně. Má to zajímavý nápad, děj se slušně rozjíždí, zkrátka taková příjemná oddechová podívaná. Jen by to chtělo více Roberta Carlylea. / Mé přání se vyplnilo ve čtvrtém dílu, kde měl Carlyleův Rampelník hodně prostoru. Možná i díky tomu jde zatím o nejlepší epizodu. Stále více mě příběh vtahuje, zamlouvá se mi propojování mnoha pohádek a zároveň vyobrazení moderní verze slavných postav z pohádkového světa. Vskutku nápadité a do detailu propracované (což se ovšem stále nedá říct o mnohdy až směšné "pohádkové" výpravě, triky atd. ten dojem trochu kazí). / Seriál bohužel s přibývajícími díly ztrácel na zajímavosti, takže jsem to už v průběhu první řady vzdala. Necelá 1. série - 60% --- Nejoblíbenější postava: Rampelník / Mr. Gold (Robert Carlyle) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásné propojení pohádek se skutečností. Nikdy jsem neviděla nic originálnějšího než je tento skvělý seriál! Člověk si může užívat nádherné atmosféry, která čiší z pohádkových částí seriálu a dějová linie současné doby také není k zahození, protože takový způsob propojení by mě ani v životě nenapadl. Tady nejde jen o to, že to souvisí s "reálným světem" ale o něco mnohem více! A pak, že se nedá udělat v dnešní době krásná pohádka.// Lanu Parrillu beru jako nejlepší zlou královnu v dějinách jakékoliv tvorby zobrazující příběh o Sněhurce. Musím zkonstatovat, že druhá série je do 4.dílu slabá a velmi sentimentální s dialogy typu:"Už jsme se konečně našli!!!"apod...Ale bohužel moje přesvědčení a pocity z tohoto seriálu jako celku mi nedovolí snížit hodnocení. Dávám tak prostor seriálu projevit se do budoucna. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatický seriál o místě bez magie, kde pohádkové bytosti žijí "za trest". Převyprávění pohádek podle svého není ve fantasy nic nového, tady je to ale obohaceno o odraz archetypálních postav v našem světě. Je znát omezený rozpočet na triky a občas i omezenost scénáristů, ale cením si toho, že leccos vyřešili už v první sérii a pro tu druhou si ponechali jen rozumné množství otazníků. ()

Galerie (3 225)

Zajímavosti (55)

  • Hostující hvězda Emilie de Ravin (Belle) se s tvůrci seriálu setkala již dříve, a to během natáčení seriálu Ztraceni (od r. 2004). (R´Hell)
  • Meteorologa, který ve zprávách varuje před bouří, namluvil Damon Lindelof, což je jeden z tvůrců seriálu Ztraceni (od r. 2004), na kterém spolupracovali i tvůrci tohoto seriálu. (pufina)
  • Na začátku každého dílu je ve chvíli, kdy se objeví titulek „Once Upon a Time“, možné vidět v pozadí mezi stromy po každé jinou pohádkovou postavu, která divákovi napoví, o čem epizoda bude. Shoda postaviček nastala pouze v epizodách Čtvrt na osm (2012) a Přistižen při činu (2012), kde se opakovaně objevila Červená Karkulka (Meghan Ory). (immortalitas)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama