Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Diskuze

CrashONE

CrashONE (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli se to zde na diskuzi řešilo, nebo to bylo v nějakém díle vysvětleno ale zajímá mě, jakto, že Gold-Rampelník chodí o holi, když umí léčivou magii.

na příspěvěk reagoval sallyann, Laerry, Red-horse

ragelly

ragelly (hodnocení, recenze)

venalce

Netuším. Beztak si ale myslím, že z žádného nic nebude. Spíš si myslí, že vyždímou prachy, ale nakonec zjistí, že bude výhodnější nechat všechny oblíbené postavy v jednom osvědčeném balíku.

Revivup

Revivup (hodnocení, recenze)

jh666

Áha... škoda, já už jsem se skoro těšil na nějaký epický zvrat v podobě smrti některé z ústředních postav...

na příspěvěk reagoval Sagara

Revivup

Revivup (hodnocení, recenze)

Setkání Seer s Rumplem nám vlastně poodkrylo, proč Rumplu uzavíral se všemi postavami tak ošemetné smlouvy, které hrály především v jeho prospěch a z jejichž důsledků nakonec vznikla v podstatě celá současná situace. Tím OUaT v mých očích  zase o kousek stouplo :-).

Souhlasím ale s Tayen - některé nedořešené věci zanechávají velké otazníky - Co Gepetto a August? Co Aurora a Mulan? Co Kloboučník? Co Davidův "otec"? To je tak když si tvůrci vymyslí milion postav a pak se nestíhají věnovat všem :-D.

Nicméně teď se nejvíce těším na to, jak to dopadne s Rumplem a jeho rodinkou a záporňáckým triem Cora-Regina-Hook (btw uvítal bych díl s flashbacky o Hookovi a jeho pobytu v Neverland :-))

P. S. Promo 2x15 - US & Canadian! Epizoda se nazývá The Queen Is Dead, tak by mě zajímalo, která královna zemře - Queen of Hearts, Evil Queen nebo snad Snow?

na příspěvěk reagoval jh666

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Tayen

Mám milión chutí taky čekat a pak to celé vidět najednou. Ale nevím, jestli bych to zvládla, přece jenom necítím to stejně jako tomu bylo, když jsem se s konečnou platností rozhodla se nekoukat na Upíří deníky (aspoň určitou dobu). Stále chci vidět nové díly pravidelně, ale s těmi přestávkami mi asi nic jiného nezbývá.

sallyann

sallyann (hodnocení, recenze)

SPOILER?




Mně se díl moc líbil. Doufám jen, že Rumpel neudělá teď nějakou kravinu ohledně otravného Henryho. Přece jen je to sakra děda :) To, že se objevil Bae v podobě Neala poněkud komplikuje moji vysněnou verzi, že Emma skončí s Hookem. Sakra! :D Ta čarodějnice alá postava z Faunova labyrintu byla super. Škoda, že tak rychle skončila.
Cora mě moc nebaví.  

Uživatel sallyann smazal svůj příspěvek.

Tayen

Tayen (hodnocení, recenze)

Mně už s těmi všemi přestávkami přestalo bavit čekat na další díl. Naopak, mezery pořád dokola, nedořešené věci (to Henryho ani Emmu nezajímá, že falešně očernili Reginu, která se tak pro ně ze zoufalství stane nebezpečnou?...), čím dál spletitější vztahy - zavání mi to vztahovými romantickými seriály. Až za půl roku, až seriál doběhne se všemi pauzami do konce mrknu na druhou polovinu sezóny.

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Tím ale chci samozřejmě říct, že tento díl byl mnohem lepší než většina vycpávek dílů v show.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Pozor spoilers 2x14!!!!

 

 

Co to, co to? Nevím, jak vy, ale mě ten seriál vážně začíná se čím dál tím více podobat LOST. Není pan Bae náhodou maskovaný a je to ve skutečnosti John Locke? :))

 

Co k dílu říct. Upřímně je jedno, jak skvěle nafilmovaný, zahraný či natočený je díl, příběh se fakt čím dál tím více podobá konceptu "fate" "destiny" vs "coincidence", ještě se musí odmaskovat Jack v převleku Emmy a máme jasno.

Ale teď vážně. Neal=Bae je potvrzená věc. Já na 95% jsem to věděla. Co k tomu říct, asi že reunion Bae/Neal - Emma - Rumpel a Henry byl více emočnější než reunion Jacka a Claire (OUAT "Claire" (tedy Belle) je mi fakt fakt líto, stal se z ní nástroj (výplň) a houští :((), ono vlastně bylo jasné jak to dopadne. I tak to prostě asi nebylo ono. Byla jsem z té scény trochu depresivní (tedy z většiny dílu až na komika Davida a jeho nelogickou poznámku, že jenom on je přece děda :))), trochu jako pane jo, už to neřešte, pane jo, Rumpel, prostě pochop, že ti neodpustí atd..

Konec: říkali, že budeme se divit, kdo je tady opravdové zlo. To si snad dělají srandu. Já měla celé dva týdny nebo tu dobu od té chvíle kdy jsem to četla v hlavě představu, že se to bude týkat Rumpela, takže zde mě fakt nějak nenadchlo. A zase si tvůrci vytvořili "Ježíše Krista". Tentokrát to není Emma, ale její syn. Mimochodem to stejné vlastně se stalo v LOST s Lockem.

No odstranit nám Rampelníka ze show by byla asi pěkná blbost, když ho hodně fandů má moc rádo, takže je tu ta možnost, že Henry nějak se zapříčiní, aby se Rumpel stal opět obyčejným člověkem. Skvělé, pár hodin poté čtu, jak někoho Rumpelník jako člověk štve a můžou jít s nepochopitelnou a nedávající žádný smysl řvoucí Milah někam (ta tam byla taky jako houští, abychom litovali Rumpla).

Cora/Hook/Regina = nezájem, aspoň do dalších epizod, kdy uvidíme konečně velké akce a taky zase někoho zraněného, vykopnutého ze dveří a už ani nevím co :D

Flashback (už ani nevím, jak to jinak nazvat): tak to se mi líbilo. Ženská, co hrála Seer (překlad věštkyně) byla dobrá, příběh docela uplynul, narozdíl od toho v současnosti, co se spíše táhl, já osobně bych do války nikdy nešla (žena či muž to je jedno) a už vůbec ne s obry. Dělá to ze mě zbabělce? Myslím, že ne, jenom naprosto logicky myslícího člověka (války jsou prostě hnus.) Milah mi prostě vůbec nedávala smysl a tak jsem nakonec ráda, že je mrtvá, protože pro chudáka herečku to musí být hodně příšerný být takhle využívána ve prospěch jiné postavy.

A nikdo nikoho nezabije, to tvůrci udělají, když bude klesat sledovanost. Zase další dvoutýdenní čekání.

PS: A doufám, že příští rok už dostane Robert nějakou cenu, pane jo.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Revivup

Hahaha, jo, to naprostý souhlas, nezní to moc důvěryhodně :) A Robert v posledním díle taky neuvěřitelně zářil, už se nemůžu dočkat 2x14.

Revivup

Revivup (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Pravda, promo na 2x14 vypadá velmi zajímavě :-). Osobně ale nevím, co si mám myslet tam o tom posledním záběru. MOŽNÝ SPOILER To, že by Henryho otec byl Bae, je tak podbízivé, až se mi to nechce věřit. Přece jen, když se poprvé na scéně objevil Pinocchio, taky si spousta lidí myslela, že je to Bae, a nakonec víme, jak to dopadlo... Každopádně by to bylo pěkné zkomplikování už tak komplikovaných rodinných vztahů (Henryho nevlastní matka, která je zároveň jeho nevlastní prababička, Henryho prarodiče z matčiny strany - Snow white a Charming, kteří jsou stejně staří jako jejich dcera - Henryho prarodiče z otcovy strany - Rumple a jeho manželka, kterou zabil :-D)

Ať už to nakonec bude, jak chce, na posledních několika dílech, které byly mimochodem velmi povedené, se mi nelíbí jedna věc - a to jak snadno se podařilo Rumplovi přijít na způsob jak opustit Storybrooke. Jasně strávil tím týdny a týdny v té svojí magické laboratoři, ale i tak je to divné. Prostě si míchá barevné vodičky a najednou: "Heuréka!" pocintá si sajrajtem, který namíchal šálu a hurá do světa :-D. Jo a mezitím si ještě získá kouzelný globus, který mu jeho syna najde. Je to až moc "náhod" najednou... ale tak co už, asi měl prostě štěstí...

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

spoilery pro 4x13 Tiny!!!

 

 

Neuvěřitelné, jak mi tento díl připomněl LOST, ještě více herců ze seriálu a už bych se cítila jako na nějakém ostrově. Flashback byl sice nezajímavý, teda až na jednu věc nebo spíš dvě osoby: Jorge García a Josh Dallas, oba si vedli velice skvěle a Josh zahrál úlohu zkaženého bratra velice dobře. Přítomnost ve Storybrooku už byla o hodně zajímavější. Když David (to jméno už budu používat napořád, nezlobte se, ale Charming mi prostě nesedí) se snažil dostat obra z díry, tak mi to spíš v prvé řadě připomnělo smrt Juliet v páté řadě LOST (to bylo hodně smutné), potom samozřejmě mě hrozně bavily scény s Belle, nevím, na různých diskuzích jsem četla, jak je na tom špatně, ale mě přišla docela v klidu, to že trochu vyšilovala s tím, že se ji všichni snaží lhát, že žádná kouzla tam nejsou, když to viděla, tak to dělají špatně, měli by ji to říct. Jinak se nedej bože kvůli ztrátě paměti snad ještě spojí s cizincem, když ten ji teď pro vidinu získání dalších informací podpořil. Scény Emmy, Rumpla a Henryho se skvěle povedly. Bože, ten Jared fakt umí skvěle zahrát otravné děcko, co?? :))

Jinak chudák Rumple, nemohl tam nijak čarovat, musel to jak se říká "nechat to" nebo musel se tzv. "pustit". Je už tak vžitý do toho, že celý život jen kouzlil, že si ani jeden den nedokáže bez nich představit.

Ten jeho pohled na konci mě doslova děsil. A popravdě není divu. Promo na další epizodu fakt vypadá děsivě pro něho, ale zároveň i velice zajímavě. Nevím, jestli jste to tady někdy vůbec řešili, ale v zahraničí je to populární teorie o tom, že někdo je ve skutečnosti někdo jiný, někoho, koho jsme už měli možnost 2x vidět tuto sezónu a v první sezóně to byl syn právě "vy víte koho". Chápu, že lidem, co tu teorii znají, se to zdá předvídatelný a jsou z toho otrávení, ale já naopak jsem zase postupem času začala tuto teorii tak moc podporovat, že asi kdyby se nenaplnila, tak bych byla docela dost zklamaná. No uvidíme, už se nemůžu na další díl dočkat :)

na příspěvěk reagoval Revivup

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

ahoj, lidi, existují ještě další tři sneak peeky, z toho dva jsou s Emmou, Henrym a Rumplem, jak jedou hledat Bae, najdete je na imdb, když budete hledat v diskuzích. Jestli nechte čekat, tak je tam můžete zkouknout, nebo jako já si jenom přečíst diskuzi k nim.

Uživatel yinloveyang smazal svůj příspěvek.

Revivup

Revivup (hodnocení, recenze)

V pondělí bude konečně odvysílán nový díl - 2x13 "Tiny!... Tady jsou sneak peeky #1 a #2 :-).

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Tři týdny a to kvůli finálovému zápasu v americkém fotbalu, o.k., aspoň zkouknu dvě řady Stargate Universe a nějaké další filmy i ostatních herců ze seriálu, no, jo, nějak jsem se zhlédla v castu.

Tayen

Tayen (hodnocení, recenze)

Red-horse

Já myslím, že chudák malá herečka může být fajn, jen postava, kterou hraje je otravná. Když si srovnám malou Sněhurku s dospělou, tak mi přijde, že to jsou úplně rozdílné charaktery.

na příspěvěk reagoval khedy, Red-horse

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama