Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, kterou ocení spíš hororoví fandové, než děcka odkojená Pixarem. ParaNorman není nabytý třeskutým, natož infantilním humorem. I přes ty zástupy duchů a zombies dokonce není ani tak morbidní jako Koralína. Prostě se na něj hezky kouká, a to hlavně díky vymazlené animaci. Mě osobně nejvíc potěšily vtípky a odkazy na hororovou klasiku (Halloween, Pátek třináctého), ale cizí mu není ani sexuální harašení mezi dvěma postavami, z nichž jedna je buzerant... docela odvážný krok. Škoda jen, že těch creepy momentů je tak požehnaně málo. Nejdůležitějším faktorem pro hodnocení se ale ukázalo momentální rozpoložení: vidět to kdykoliv jindy, čtyři hvězdy bych možná nedal. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nesmějte těm "trochu odlišným", i když se jedná o mentálně postižené, kteří tvrdí, že mluví s mrtvými, to je zhruba základní poučka ParaNormana, ale není to jen prostá moralitka. Jedná se totiž o přesně vyvážený mix situačního i slovního humoru, odkazů na slavné horory ("Pojď hrát hokej") a zajímavého příběhu. Navíc je to vyšperkované úžasnou animací, která je velice krásně nasnímaná a hezky ozvučená, takže se jedná opravdu o velice příjemnou záležitost. Starší a hravější Koralína sice zůstává nepřekonána, ale její mladší bráška ji ostudu rozhodně nedělá. P.S. Příště to chci vidět bez dabingu, který mi přišel opravdu špatný a celý film působil kvůli němu trochu unyle. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zvláštny animák - síce nominovaný na Oscara, ale mňa takmer vôbec ničím nezaujal. Prvé dve tretiny sa stále len točilo okolo toho istého, ako Norman dokáže vidieť duchov a všetci ho majú za čudáka. Posledná tretina už bola o čosi lepšia, ale ani to nebolo nič prevratné. Jediné čo pobavilo bolo zopár scénok a hlášok, no a aj záverečná "rozprava", keď Norman zažehnal kliatbu, bola celkom pekná. Ale inak nič moc - tie animované postavičky mi skôr pripomínali plastelínu a ani príbeh nebol až tak prevratný, za čo čiastočne určite môže aj moja averzia voči príbehom o zombie a duchoch. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to odkazuje na spoustu hororů, co na tom, že animace je zajímavá ( ale nemám jí rád ) , co na tom, že místy to má na animák husto přísnou atmosféru, ze který bych se jako dítě nejspíš posral a schovával se za maminčin rukáv a držel hrdinům palečky....když je scénář jen kýbl sraček.Asi si scénárista myslí, že dnešní děti jsou úplně vylízané ( dobře, v tom bych mu zase nekřivdil ) ale je opravdu nutné nechat pobíhat partičku příšerně nezajímavých postaviček po place a nechat ty průměrné herce aby jim do úst vkládali neskutečně duchaprázdný hovna?To je ten kámen úrazu, až asi na 5 opravdu povedených scének a pár odkazů je film neuvěřitelně prázdný a tupý, není napínavý, není dobrodružný, není absolutně výpravný..... dost velká mizérie a jak už jsem se zmiňoval, americký animovaný film jde pořád dolů :/ 40%. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělanej animák, jak pojetím, tak i ztvárněním - s trochou nadsázky něco mezi Corpse Bride a Fimfárum :D. A rozhodně nejde o ledajakou podívanou pro děti, protože tenhle film paroduje i vzdává hold všemožným kultovním hororům, a že těch odkazů na konkrétní filmy tam najdete požehnaně. Podobné téma tu myslím ještě nebylo, takže zábava je zaručena :). ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)
  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama