Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kdo nebyl v mladém věku zvědavý a s partou nevlezl do kdejakého zákoutí, starého domu či, jako středoškoláci v tomto filmu, do starého bunkru, že? Dobrodružství je prostě dobrodružství. Avšak tady se odehraje podivná událost, o které nikdo nic neví a celý příběh je o tom, že se na to všichni snaží přijít. Z party středoškoláků, kteří se nemohli dostat ven, přežila pouze jedna dívka, která je však z pohledu okolí silně traumatizována. A tak se, za pomoci psycholožky, vzpomíná kde, co a proč. Vyprávění příběhu je vlivem toho poskládáno z retrospektiv, ze kterých se záhada pomaloučku objasňuje. Námět mohl být také pojat jako slasher, ale tvůrci vsadili na psychologický thriller, který se po Hitchcocku snaží budovat nepříjemné napětí a pocit strachu z neznáma. A zadařilo se? No, nic moc. Tísnivý a snad i nervy drásající pocit, který by měl mít divák v hlavě, se spíše změnil v ponurou nezajímavou nudu. On ten příběh sice je propleten tak, že nic není jak vypadá a že najít patřičnou část do skládačky není zrovna jednoduchá záležitost, ale po celou stopáž z toho prostě číší pocit, jakoby tomu chyběl ten správný žánrový šmrnc. Samota, klaustrofobie a beznaděj není to jediné, co s danou událostí hýbe. Jak už to v takových situacích bývá, u každého se projeví osobitý charakter, ale co a kdo už není jednoduché, navíc v rámci vzájemných vztahů, rozeznat. Ano, skutečně je snaha diváka držet v napětí do poslední minuty, ale jestli dojde k finálovému překvapení, už záleží jen a pouze na pozornosti každého diváka. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tvári ambicióznejšie než v skutočnosti je. Stručné zhrnutie deja: skupinke teenagerov z bohatých rodín sa naskytne netradičná príležitosť- užiť si víkend v starom vojenskom bunkri, ktorý sa nachádza hlboko v lese a o ktorom skoro nikto nevie. Šance sa samozrejme chopia a brutálne tam žúrujú. Problém nastane, keď majú z neho vyjsť, ale dvere sa nedajú otvoriť...Resumé je nakoniec také, že dovnútra vošli štyria, ale domov sa vráti len jeden. No a režisér nám ponúka dva pohľady na to, čo sa v skutočnosti tam dole stalo. Už v tomto momente nastávajú prvé problémy, pretože je všetko až príliš priehľadné a zároveň chaotické. Takto to potom pokračuje aj naďalej a nakoniec je to „zabité“ stupídnym záverom ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení, protože tento film nabízí relativně neotřelou zápletku, solidně temnou atmosféru (ikdyž se dalo udělat víc) a konec, který asi každého nase*e, na druhou stranu však dělá film výjimečným. Slabinou pak je podivně nevyvážený, neučesaný styl vyprávění. Ta roztříštěnost a nevyrovnanost snímku hodně škodí, trochu zamrzí hodně dopředu vyzrazená pointa, nicméně svou myšlenku to má, nejde jen o tupou teenage-vyvražďovačku. Herecké výkony docela ušly, zvláště slečny (a hlavně Thora Birch) odvedly přesvědčivý výkon. "The Hole" určitě není bezchybný film, za normálních okolností bych za ten promrhaný potenciál dala 3*, ovšem vzhledem k zdejšímu nízkému hodnocení přihodím: 70%. Mě to prostě zaujalo a basta:-P ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nie moc vydarený horror s dosť hlúpymi dialógmi.A teenagery boli tiež taký prihlúply.Mne pripadali títo teenegery z bohatých rodín ako debilkovia,nemôžem si pomôcť,aj správali sa ako debilkovia.Nenadržiaval som tam nikomu,pretože nebolo komu,neľutoval som nikoho,pretože nebolo koho.Diera,vlastne bunker bol sám o sebe dosť temný a zlovestný,lenže nevyšlo to.Nápad dobrý ale film nie. ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Většnou snímku se prolíná skvělá atmosféra, která vás vtáhne přímo do děje. Atmosféra je dobře servírována pomocí úžasných krásných a mladých herců. Zíkladní děj se rozděluje na tři částli. Přítomnost, a dvě odlišně vyprávěné minulosti. A je na vás čemu budete věřit. Co se nám snaží film sdělit?Cigareta=zlo!!! xD ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)
  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama