Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mé pubertální, lehce ohromitelné mysli se zdála Díra jako mrazivý thriller plný šokujících zvrazů. Z odstupu let uznávám, že scénář je spíš průhledný než rafinovaně zamotaný, a většinu atmosféry dělá hudba Clinta Mansella a skvělá Thora Birch. Na přelomu milénia měla fantastickou sérii rolí. Je škoda, že to nedotáhla do hollywoodské první ligy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Díra“ je thriller, který ke konci už skutečně sahá a noří se do vod hororu, což je pro fanoušky velmi příjemné zjištění. Možná se ke konci i přistihnete že vlastně už možná ani nechcete vědět, co se postavám opravdu stalo. Nijak velké překvapení ale snímek „Díra“ nepřináší, z hlediska scenáristického se vás snaží držet v napětí, což funguje, ale nějaké velké rozlousknutí tam chybí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit to v podzemním bunkru byl dobrý, protože to navazovalo klaustrofobickou a tajemnou atmosféru, jenže postupem času se to stalo trochu chaotickým podnětem pro vnímání. Co se týká hudby tak byla dost průměrná a podle mě se k filmu moc nehodila. Aby se divák pořád jen nedíval na scény z bunkru, byl do filmu vtržen i reálný děj venku, kdy Liz vyslýchá psychiatrička. Romantické pasáže o neopětované lásce a žárlivosti, která vyvrcholí velkým neštěstím doplnili film po odlehčující stránce. Nemůžu upřít, že si film na sebe celkem vydělal ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Obyčejná střední škola se otřásá skandálem - čtyři mladí studenti jsou nezvěstní, a pátrání nevěstí nic dobrého. Ale po dvaceti dnech se jedna dívka, zmatená a unavená, nalezne. Pak je jen na psycholožce Dr. Horwoodové (Embeth Davidtz), aby z mladé Liz (Thora Birch) vytáhla, co přesně se stalo. Zvlášť když proti sobě stojí dvě zcela neslučitelné výpovědi ... Nemůžu si pomoct, ale mne se tento thriller docela dost líbil. I když se chvilkama film může zdát trochu zmatený ( k čemuž určitě pomáhá "vyprávěcí" styl), tak se v něm určitě nedá ztratit, a musím pochválit i docela zajímavý konec. Herecké obsazení mi docela sedělo - i když až nyní, po mnoha letech jsem si uvědomil, že Frankie je TA Keira Knightly (v roce 2001 ji asi nikdo ještě neznal). Thora Birch se svojí andělskou tvářičkou je na svoji roli ta pravá, akorát Desmond Harrington jako Mike Steel je extrémně nesympatický... ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Pokus o thriller, má to síce pár dobrých nápadov, ale celý príbeh je zúfalo nedotiahnutý a obsahuje desivé logické ... áno, diery. :) Predovšetkým práca psychologičky - presne na podobné finty, aké skúšala Thora Birch, by mala byť trénovaná. Ale to by potom príbeh nebol "zaujímavý" ... škoda, že toto si scenáristi asi mysleli. Inak je to klišé na klišé ... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)

Reklama

Reklama