Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Koncept pětihvězdičkový, vizuál svěží, provedení bohužel nevalné. Za hlavní fail propagované logičnosti považuju přenesení oné kriticky důležité informace mezi opakováními (postavy myšlenkového experimentu se předchozích událostí nemohly účastnit). Šlo to prostě udělat mnohem lépe, ale i tak se na to koukalo ale vcelku dobře. | Obsah filmu je zde podle mě značně zavádějící. | D'Arcy fakt připomíná (asi i díky podobnému hlasu) Cumberbatche. V Lowe jsem zase viděl Saoirse Ronan bez těch jejích modrých kukadel. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Beze sporu zajímavý experiment a výborný rozjezd, v krásných lokalitách, mohli jsme zabřednout do hlubokomyslných myšlenek a úvah, nevyjít z nich a mít zamotanou hlavu. Bohužel já se ve druhé třetině filmu ztratila, přestalo mě to bavit, tlačit na pilu v počtu otěhotnění šlo mimo mě. Jenže pak přišla studentka se svým vlastním řešením a to mě opět zaujalo. S politováním závěr to celé překlopil do frašky nehodné profesora filosofie nebo možná jen scénárista zapomněl, co to vlastně původně chtěl... ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

V každom prípade pozoruhodný a nevšedný námet. Niekedy mi síce vývoj udalostí nesadol a príbeh sa ubral úplne inou cestou ako by som si prial, ale aj napriek tomu som bol pohltený postapokalyptickým scenárom (pardón scenármi). A k záveru sa radšej ani vyjadrovať nebudem...Mňa však snímok ako taký oslovil. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a vizuální stránka a tím jsem skončil. Od průměrných hereckých výkonů, kde se převážně vybíralo kvůli vzhledu, až po příběh, děj, napětí nebo scénář. 107 minut filozofování o ničem a bohužel i s pěkně trapným závěrem. Čekal jsem aspoň z části něco ve stylu Divide, bohužel se mi potvrdilo, že natočit postapokalyptický snímek na úrovni se vždy nepovede. O to více si vážím právě zmiňovaného Divide a budu si muset brzo spravit chuť další projekcí .. 2/10 = 21% ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Filozofická koverzačka bez jasného cíle. Průběh filmu je docela stravitelný, chvílemi je to skoro skoro až dobré. Bohužel závěr je úplně o ničem a tak film působí jako takové letní rozptýlení, které vyšumí, jen co se objeví závěrečné titulky. Koukatelné to je, ale prostě v rámci žádného žánru mě to ani zdaleka nestačí. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)

Reklama

Reklama