Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zajímavý konceptuální experiment se svěžím vizuálem a příjemně béčkovým obsazením. Jenom škoda toho nesmyslně nastavovaného konce, jinak se mohlo jednat o sebevědomé čtyřky. ____ Místy mi bylo až nepříjemně, jak ve mě film čím dál objevoval psychopatické choutky - zde ukryté pod rouškou "filozofie". ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl výběr těsně vedle. Hovadina první třídy. Hrátky s myslí dobře, ale opakovat pořád dokola, co by kdyby, nekdyby je fakt neuvěřitelně nudné a zcestné. Otázka, kdo bude žít a kdo zemře. Ty seš architekt, ty zahradník..Co budeme potřebovat? Jako by v "novém světě" někdo řešil, jestli se nám hodí víc veterinář, nebo tanečnice. A proč by vůbec se mělo rozhodovat o tom, jaká profese bude žít a která ne. Když lidé v krizových situacích jednají úplně jinak, než v těch, co kdyby..Ještě bych se do toho zapomotala, nelíbí se mi takhle uvažující film, který v konečné fázi je úplně jednomyslný a zpropadený. ()

Reklama

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Ked si odmyslim zasadenie filmu do Indonezie a vystajlovanych hercov typu Barbie a Ken, tak ten film si zasluzi plne 4 hviezdicky. Nakolko sa jedna o film, pri ktorom si mozog nedokaze oddychnut, tak sa necudujem ani celkovemu nizkemu hodnoteniu, comu celkom rozumiem, pretoze to nie je zabava typu "zabijem vsetko, co vidim" alebo "zasmejem sa na kazdom prde". ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. No. Medzinárodná škola v Jakarte. A všetci z Beverly Hills! Kasting nemal chybu; nič proti homosexuálom, ale keď sa tak ten blonďák rozhliadal po triede, hľadal ďalšieho homosexuála, uvedomil som si, že sú teplí všetci! Aj dievčatá! Fakt to nemyslím zle, obsadenie jak z reklám United Colors of Benetton. Navyše na konci Sophie Lowe konštatuje, že ide o mimoriadne nadanú triedu. To myslia vážne? Toto má byť nadaná trieda?! Jediný dobrý nápad bol jednooký kráľ a jeho šesť žien. Inak fakt priemerná škola a vysoká moc ne. "Logiku" som skúšal nevnímať, pokiaľ to bavilo. Problém vidím v tom, že asi celú druhú polku nebavilo a ku koncu ma to už vyslovene sralo. Záverečná trojuholníková pointa pomohla, z predchádzajúceho času (básnika, kvetinára, opernej speváčky a autistického harfistu) sa jej však zbytky Strážnej veže vypudiť nepodarilo, a s pozitivizmom to u mňa skončilo tam, kde väčšina vegetariánov. V rovine teórie :) ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale po 24 hodinovém odležení mozku jsem nemohl jinak. Hodně velkou váhu přikládám k originalitě a celkovému námětu filmu. Na tak zvláštní film narazím max. 2 za rok. V hlavní roli je v podstatě 21 lidí a scénář je tak jednoduše přiblbej, až je geniální. Film má být o tom, že od obrazovky člověk nemůže odtrhnout oči, protože čeká co bude dál a u tohoto filmu to tak je. 87% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama