Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film o tom jak dítě snáší rozchod rodičů a většinou s tím spojenou špínu.Znám to trochu z vlastní zkušenosti a mohu říct,že to dítě ovlivní na hodně dlouho.Jediné co mi paradoxně na snímku trochu vadilo,ale zase ne nepřekonatelně byla dětská představitelka,které jsem moc na chuť nepřišel,ale zase řekněme si na rovinu kdo v osmi nebo devíti letech by se vůbec dokázal naučit nějaké věty a hrát.Jinak je zde opět výborná Julianne Moore.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Říkám dopředu, že vím, že si to pět hvězd nezaslouží :-D :-D, kdybych na to měl koukat ze všech hledisek. Určitě je tam dost divná následnost vztahů rozvedených rodičů, asi moc podivná shoda náhod, že se oba jejich partneři, které si museli hned vzít, daleko víc hodí k sobě, než k nim. Ale čert to vem. Bylo to vážně skvěle natočeno. Super zaznamenáno dětskýma očima, holčičky, která nesoudí, nevybírá, jen žije uprostřed světa, kde se k ní rodiče nechovají spravedlivě. A i když se jim stále do kola snaží dávat šanci, oni si to prostě nezaslouží. Na druhou stranu získává skvělý vztah se svou nevlastní matkou a otcem, kteří vážně vědí, jak mít rádi dítě a jak s ním zacházet. A tak lehce nenápadně a pozvolna jí začínají být daleko bližší, než její vlastní rodiče, kteří si opravdu holčičku jako ona nezaslouží. Samozřejmě, že ty role jsou lehce přehnané a shoda náhod je poněkud vysoká. Ale vážně mě to upoutalo, dostalo do děje a zapůsobilo na emoce tak, jak se to většině filmů ani zdaleka nepovede. Zpracování taky výborné. Takže měly by to být asi 4, ale ze srdečních důvodů za 5. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Odporné je keď si niekto kúpi psa a keď sa ho po pár týždňoch nabaží, uviaže ho niekde v lese o strom a nechá pomaly umierať. Nemá ani výčitky svedomia, lebo dôležité je, aby ho nikto nevidel. O čo je horšia situácia, keď "rodičia" majú dieťa, ktoré im prekáža a potrebujú ho vlastne iba na to, aby im občas potvrdilo, že ich má rado, aj keď iba preto, že sú jeho biologickými autormi. Príbeh filmu je nepríjemný, lebo divák sa automaticky identifikuje s malou Maisie a trnie obavami, čo ďalšie nepríjemné ju stretne. Malá Maisie ťahá celý film a pôsobí veľmi autenticky. Julianne Moore by mala šancu na medailové umiestnenie v súťaži o najodpornejšiu filmovú matku. Aj ostatní herci sa zhostili svojich úloh so cťou. Je iba otázne, či otvorený koniec bol zámerom alebo dôsledkom bezradnosti scenáristu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Maisie je snom každého rodiča a definitívne to nebude vďaka výchove, pretože jej rodičia sú nočnou morou každého dieťaťa. Matka blúdi po všetkých učebniciach psychiatre a otec je egocentrický, citovo chladný chlap, ktorý nemá vo zvyku plniť svoje časté sľuby. Maisie svojich rodičov bezhranične miluje. Miluje ich ako dieťa, ktoré je presvedčené, že takto funguje každá rodina. Pri sledovaní spoločných momentov Lincolna s Maisie sa nejednej dáme určite triasli vaječníky, ja som si vystačila s priblblým úsmevom. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Průměrná romanťárna schovávající se za drama o holčičce v rodinném víru žabomyších válek. Jenže namísto toho, aby tam aspoň někdo byl pořádně v prdeli a Maisie v pubertě trpěla stereotypními komplexy z dětství, jsou všichni hrozně krásní, vlastně všichni rozumní a samozřejmě nakonec všichni štastní. Och. 6/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama