Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (72)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak si tak čtu místní recenze a musím se usmívat. Jasně, každému se líbí něco jiného a na svůj názor a hodnocení má každý své právo. Konec konců, proto tu my co tu píšeme komenty jsme. Ale přeci jen se podivuji. To tam ti co se nudili měli málo výbuchů, mrtvých, střelby'? Okořenil by to třeba hořící cisternový vlak nebo divoké honičky Londýnem v autech? Ohnivý hřib nad  Londýnským Towerem? Pokud tohle čekáte, tak asi jděte na Netflixu o film dál. Ale pokud máte rádi starou školu, vytříbené dialogy a opravdu skvostné herecké výkony, pak si tuhle politicko špionážní lahůdku rozhodně nenechte ujít. Herecké obsazení je tu naprosto skvostné! Nighy, Weisz, Gambon, Fiennes... Bože to je prostě těžká kavalérie těch nejlepších jmen a mých osobních nejoblíbenějších britských herců.  A k tomu všemu ta nádherná british angličtina. Obsah tu nebudu moc rozebírat, to se musí vidět. Uvědomil jsem si, že zde je to snad poprvé co jsem Ewena Bremnera viděl hrát pěknou civilní roli a že nenalíčen a moderně oblečen vypadá jako solidní chlapík :-). Člověk ho zná většinou v rolích různých pošahanců... Musím říci, že ač nalákán na velká jména, moc jsem od filmu nečekal. Jen takovou večerní anglickou procházku než půjdu na kutě. Ale tohle mi zatraceně sedlo!  Dávám za 5 tajných zpráv for UK only!   * * * * * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stylizované je to zajímavě, ale thriller s tak pomalým tempem, kde pořádně není gradace, na to chce skutečně režisérskou i scenáristickou odvahu. David Hare si na to troufnul a výsledkem je herecky zajímavý film, který dějově zase tak moc zajímavý není a jehož vyústění si asi ani moc neužijete, protože není proč. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nekomu sedne - nekomu ne, politicko-spionazni konspirace, ze soucasnosti, komorni po vsech strankach, nikam nespechajici, nikoliv vsak nudny. Jak nekdo poznamenal, atmosferou krapet pripomina Ghostwrittera, pekne stylizovane barvy a atmosfera. Herecka sestava Bill Nighy, Ralph Fiennes a Rachel Weisz. neni vubec spatna. Oceni predevsim fanousci Billa Nighyho, tyto postavy on proste umi, role takrka sita na miru. Zbytek spise pricmrndava, prijemny film pro fanousky komrneji pojateho zanru. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Ač tento film není zrovna žádná Bondovka, je opravdu zručně natočený. Neboť, i když je to o kontrašpionáži, což jsou všeobecně nezáživné filmy, kupodivu se dá na to celkem dobře dívat bez touhy vypnout to v polovině. Dobří herci, samozřejmě trochu romantiky a lásky. 55%. Jsem zvědavá na další díl Johnny Worricker: Turks a Caicos. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Johnny je občas slabší v taktice, ale silný ve strategii." Tak ho tu máme, Johnnyho. Už jsem viděl rychlý, silný i přesně střílející agenty a to přesně Johnny není. On je jinej. Výjimečnej. A hlavně sešlej. Měl jsem o něj trošku obavy, že ho na cestě za pravdou zdrží nějaký prostatický problémy, ale místo toho ho zdržoval jen nekonečnej pokec se syrskou roštěnkou. Jak jsem však bystře zjistil, tak v některejch pasážích mě to docela bavilo, takže se dalšímu konspiračnímu setkání s Johnnym u kopírky asi nebudu bránit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama